Івано-Франківськ

Нічна ворожа атака: є влучання в кількох регіонах України (ДОПОВНЮЄТЬСЯ)

Через атаку ворога в деяких областях застосовуються екстрені відключення світла.

ab67616d0000b273759640fc62196e85ffcede27

По всій території  Україні у ніч на 9 березня оголосили повітряну тривогу – в небі зафіксували ворожі дрони-камікадзе та активність авіації, лунають вибухи, є влучання по критичній інфраструктурі

Про поширення імовірної небезпеки свідчить карта повітряних тривог, а також влада областей, пише ПІК із посиланням на “Еспресо“.

ЗМІ повідомили про звуки вибухів в Одесі, Херсоні та Миколаєві. Також звуки, схожі на вибухи, чули на Вінниччині, Житомирщині, Київщині, Львівщині, Тернопільщині, Рівненщині, Прикарпатті.

Одеська область

Внаслідок масованого ракетного удару є влучання ракет в об’єкт енергетичної інфраструктури Одеської області, а також пошкоджені житлові будинки, заявив очільник ОВА Максим Марченко.

“На щастя постраждалих немає. Наразі діють обмеження електропостачання. За результатами роботи підрозділів протиповітряної оборони є збиття ракет. Триває бойова робота, саме зараз очікується друга хвиля, тому прошу мешканців області знаходитись в укриттях!”, – додав Марченко.

Харківщина

“У Харкові серія вибухів. Поки без подробиць, але прошу всіх бути обережними”, – написав у телеграм мер Харкова Ігор Терехов. Про небезпеку також попередив очільник ОВА Олег Синєгубов.

Згодом мер Харкова повідомив про проблеми з критичною інфраструктурою: “Під прицілом енергетична інфраструктура. У деяких районах Харкова є проблеми зі світлом. Але ми вистоїмо і все полагодимо”.

Олег Синєгубов додав, що ворог завдав близько 15 ударів по місту і області.

Під прицілом окупантів знову об‘єкти критичної інфраструктури. Попередньо, є влучання у приватний житловий будинок на Харківщині. Інформація щодо постраждалих і масштабів руйнувань уточнюється”.

Пізніше радниця голови ОВА Наталя Попова заявила, що з приватного будинку, по якому росіяни завдавати удару, рятувальники дістали 2 людей.

“Одна людина отримала допомогу на місці. Одна госпіталізована, стан легкий”, – зауважила вона.

Київ та область

Вибухи прогриміли в Голосіївському районі столиці, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

“Всі служби слідують на місце. Детальніше – згодом”, – зазначив він.

Раніше в ОВА наголошували, що працює ППО.

До цього зазначалось, що в Київській області – загроза повітряної атаки, сили ППО були напоготові.

“Перебувайте в укриттях або безпечних місцях до закінчення повітряної тривоги”, – повідомляли у КМВА.

 

Черкащина

Підвищена загроза ракетного удару на Черкащині. Будьте в максимально безпечному місці! Повітряна тривога триває”, – написав очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець у телеграмі.

Також в області застосовані запобіжні відключення електроенергії.

“Енергетики вживають заходів задля убезпечення енергосистеми”, – додав він.

Раніше голова Офісу президента Андрій Єрмак закликав громадян не ігнорувати попередження про небезпеку. А начальник поліції Миколаївської області заявляв, що у повітряному просторі зафіксовані ворожі “мопеди”. В деяких областях через загрози для енергосистеми відімкнено електроенергію.

ІНФОРМАЦІЯ ОНОВЛЮЄТЬСЯ…

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено