Івано-Франківськ

Олександр Педан показав гуртожиток на Косівщині, де в душ ходять за записом

Телеведучий розповів про Косівський державний інститут прикладного та декоративного мистецтва у своєму освітньому проекті “УніверCheck”

DSC05811 scaled

Косівський державний інститут прикладного та декоративного мистецтва – один із найбільш унікальних та камерних навчальних закладів України, що популяризує народну творчість і дбає про збереження історичної спадщини. У виші – всього 422 студенти, і більшість навчання – це практика, що дає змогу молодим людям уже з перших курсів підпрацьовувати.

“Інститут розташований серед гір, і ці мальовничі краєвиди надихають на творчість. Виш має всього один корпус, але цього достатньо. 80 відсотків – майстерні. Це свідчить про те, що в інституті дають практичні навички, а не лише теоретичні знання. Невелика кількість студентів у групах, від п’яти до десяти, – також перевага, бо викладачі таким чином можуть навчити кожного”, – ділиться враженнями Олександр Педан.

У косівський інститут телеведучий завітав восени зі зйомками освітнього YouTube-проекту “УніверCheck”. Крім навчального корпусу, команда навідалася до студентів у гуртожиток, розташований у кількох метрах від вишу.

“У гуртожитку, скажу так, жити можна. Він нижче середнього, але й ціна, відповідно, поки найнижча з усіх, де ми були. Але найбільша проблема цього гуртожитку в тому, що в студентів дуже обмежений доступ до гарячої води. Сходити в душ вони можуть лише двічі на тиждень за записом з п’ятої до десятої вечора. За словами студентів, цього часу катастрофічно мало, бо з 60 кімнат помитися встигає лише 15. Тому я б дуже просив керівництво інституту, міську владу, меценатів допомогти вирішити це питання. Бо митися – базова потреба людини, студентів не можна обмежувати в цьому”, – каже Олександр Педан.

Загалом телеведучий залишився приємно вражений інститутом та містом Косів. Йому вдалося прогулятися в горах, побувати на місцевому ринку і навіть придбати вишиванку.

“Невеличке, неспішне і дуже затишне місто. Я б сказав, що Косів – мистецький центр, де зберігаються та розвиваються українські традиції. Куди не глянь, всюди майстерні.  Інститут також дуже сильний, дає потужну практичну базу. Якби вдалося покращити умови в гуртожитку, це підняло би виш на ще один щабель”, – розповідає Олександр.

Нагадаємо, “УніверCheck 2. Професії” – це освітній тревел, у якому телеведучий Олександр Педан разом із донькою Лерою мандрують вишами України. Вони розповідають про найзатребуваніші спеціальності у навчальних закладах, влаштовують екскурсії гуртожитками та знайомлять зі студентським ком’юніті. Також у новому сезоні Олександр та Лера порушують питання усвідомленого вибору професії та діляться можливостями професійного зростання в Україні.

 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено