Івано-Франківськ

Зеленський та Залужний прийшли попрощатися із Героєм України Дмитром Коцюбайлом «Да Вінчі»

Український захисник загинув 7 березня на Бахмутському напрямку. Йому було 27 років.

212665ffc541d197 scaled

У Києві прощаються з Героєм України командиром спецпідрозділу “Вовки Да Вінчі” Дмитром Коцюбайлом з позивним “Да Вінчі”.

У Михайлівському золотоверхому соборі відбулася заупокійна панахида за загиблим військовим. До храму на богослужіння прийшли кількасот людей, зокрема, рідні, бойові побратими, друзі, повідомляє кореспондентка Суспільного.

Віддати шану Да Вінчі прийшов президент Володимир Зеленський та прем’єрка Фінляндії Санна Марін, яка зараз перебуває з візитом у Києві.

Після заупокійної панахиди прощання труну з тілом загиблого Дмитра Коцюбайла понесли на Майдан Незалежності, де продовжиться церемонія прощання. Вшанувати Героя України зібралося кілька тисяч людей.

7accf80 com.facebook.opera 2023 03 10 140939 www

На церемонії на Майдані Незалежності також присутні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, міністр оборони Олексій Резніков та очільник ГУР Кирило Буданов.

Зеленський повідомив, що передав матері “Да Вінчі” Оксані Коцюбайло відзнаку “Хрест бойових заслуг”, якою посмертно удостоєно її сина.

Довідково: Народився Дмитро у селі Задністрянське Івано-Франківської області. Його прадід воював у складі Української Повстанської Армії. Коцюбайло про це розповідала бабуся.

Воювати проти окупантів «Да Вінчі» розпочав у 2014 році. У 21 рік він став наймолодшим командиром 1-ї штурмової роти ДУК. Воював у битвах за Карлівку, Піски та Саур-Могилу.

У 2014 році йому в обличчя прилетів уламок снаряда, розірвавши губу та вибивши зуб. Іншим уламком була перебита ключиця, де медикам довелося встановлювати скріплюючу пластину, пошкоджені ребра. Після лікування Дмитро повернувся в стрій.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено