Івано-Франківськ

Над Чорним морем зіткнулися російський літак і американський безпілотник. Що відомо?

MQ-9 Reaper проводив "звичайну операцію" в міжнародному повітряному просторі, коли два російські літаки спробували його перехопити.

3CFA6EBD 1543 4DC7 A354

Над Чорним морем російський винищувач зіткнувся з американським безпілотником. Це призвело до того, що безпілотний літак США впав у Чорне море, повідомили американські військові.

Зазначається, що безпілотник MQ-9 Reaper проводив “звичайну операцію” в міжнародному повітряному просторі, коли два російські літаки спробували його перехопити, повідомляє ВВС.

Згідно із заявою європейського командування армії США, у вівторок о 7:03 за середньоєвропейським часом два російські літаки Су-27 здійснили “небезпечне та непрофесійне” перехоплення дрону.

Один із російських літаків, йдеться у заяві, вдарив по гвинту MQ-9, внаслідок чого американським силам довелося затопити власний дрон.

“Наш літальний апарат MQ-9 виконував звичайні операції в міжнародному повітряному просторі, коли він був перехоплений і збитий російським літаком, що призвело до падіння і повної втрати MQ-9. Це небезпечна і непрофесійна дія росіян мало не призвело до падіння обох літаків”, – сказав командувач ВПС США генерал Джеймс Хекер.

Хекер додав, що літаки США та союзників продовжать польоти в міжнародному повітряному просторі – у відповідності до міжнародних законів. “Агресивні дії” російського екіпажу “небезпечні і можуть призвести до прорахунку та ненавмисної ескалації”, наголосив генерал.

Пізніше речник міноборони США Патрік Райдер наголосив, що російський літак теж зазнав пошкоджень.

“За нашими оцінками, пошкоджень зазнав і російський літак. Ми знаємо, що він зміг приземлитись – не буду казати де саме, але це демонструє небезпечну й непрофесійну роботу цих пілотів”.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено