Івано-Франківськ

СБУ викрила двох спільниць, які “зливали” росіянам позиції ЗСУ під Бахмутом

Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для планування бойових операцій у районі Бахмута.

b6f88073b45eba025f0b4b155721982a scaled

Контррозвідка Служби безпеки викрила агентурну групу головного управління російської “ГРУ” в результаті спецоперації на Донеччині. До складу ворожої агентури входили дві мешканки Краматорська. Одна з них – медсестра бойового підрозділу Тероборони ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Дві спільниці за вказівкою росіян збирали розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на Бахмутському напрямку. У “зоні особливої уваги” жінок були маршрути ймовірного переміщення важкої броньованої техніки українських військ у напрямку східного фронту. Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для планування бойових операцій у районі Бахмута”, – додають в СБУ.

Крім того, зловмисниці фіксували результати ворожих обстрілів по українській інфраструктурі для коригування повторних ворожих ударів.

Контррозвідники СБУ затримали обох російських агенток просто під час виконання ними розвідувального завдання. Спільниці саме перебували на дистанційному зв’язку з кадровим співробітником російської воєнної розвідки.

Завербували агенток через представника розвідувального підрозділу 1-го армійського корпусу південного військового округу ЗС РФ, до складу якого входить син однієї з фігуранток. У разі захоплення регіону агресор “гарантував” своїм поплічницям “керівні посади” в місцевій окупаційній адміністрації.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено