Івано-Франківськ

З полону визволили громадян України, які утримувалися на території Сирії (ФОТО)

Додому повернулися жінки та діти.

large 14 scaled

Співробітники ГУР МО України провели операцію з визволення з полону та евакуації громадян України, яких утримували в жахливих умовах на території Сирії.

Про це інформує Головне управління розвідки Міноборони України, пише ПІК.

Воєнні розвідники повернули додому двох українських жінок та шестеро дітей ― сьогодні вночі вони перетнули державний кордон.

“Навіть в умовах російської агресивної війни Україна не забуває про своїх громадян у біді та прийде на допомогу у будь-якій точці земної кулі“, – йдеться у повдіомленні.

Як передає “Громадське“, У2021 році Україна повернула з Сирії десятки українців, які перебували у таборах закритого типу «Аль-Хол» та «Родж». Деякі перебували у таборах щонайменше з 2019 року.

Після розгрому ІДІЛ у Сирії у 2019 році сотні європейців, які до того приєдналися до лав терористичної організації, опинилися в таборах на півночі Сирії, якими керують курди. Більшість із них — це жінки з дітьми, що народилися від терористів.

Уряди європейських країн підозрюють таких жінок у зв’язках з ІДІЛ чи тероризмі, а тому неохоче репатріюють їх на батьківщину. Інколи їх навіть позбавляють громадянства — як це сталося у випадку з британкою Шамімою Беґам.

А втім, правозахисні організації закликають країни Європи повернути своїх громадян. Вони стверджують, що саме тривале перебування жінок із дітьми в таборах загрожує їхньою радикалізацією та погіршує здоров’я.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено