Івано-Франківськ

Належить датським інвесторам: компанія “Гудвеллі” – один з найбільших виробників свинини в Україні

Зокрема, сільськогосподарська компанія у числі ТОП-5 українських виробників свинини - на другій "сходинці".

Належить датським інвесторам: компанія "Гудвеллі" - один з найбільших виробників свинини в Україні

У компанії горді тим, що є одними із найбільших виробників свиней в Україні і пишаються тим, що досягають змін. Генеральний директор компанії «Гудвеллі Україна» зазначає, що через війну стало складно розвиватися аграрним підприємствам на сході та в центральній частині України, пише ПІК.

“Одні ферми розбомбили, інші окупували, і це, власне, причина. Отже, незважаючи на те, що ми розвинули наш бізнес, той факт, що ми перемістилися на друге місце, не є для нас позитивною історією”, – каже Каспер Торуп-Вілладсен.

За його словами війна суттєво вплинула на ринок свинини в нашій державі.

“В Україні менше свиней, раніше їх було більше, і це через окупацію та вторгнення. Багато свиней загинули під час бомбардувань тощо, але також це вплинуло на те, що багато фермерів не могли дозволити собі продовжувати вирощувати свиней через високі ціни на корми. Тож зараз ми бачимо менше свиней в Україні порівняно з часом рік тому, але ми також бачимо, що поголів’я знову зросте, і свині повернуться”, – розповідає Каспер.

Директор компанії також додає, що спостерігаються зміни й в моделях попиту: багато переселенців переїжджають до західної частини України, що означає, що попит у регіоні, де працює компанія, є досить високим.

Довідково: Гудвеллі Україна (Goodvalley Ukraine) — українська сільськогосподарська компанія, що належить датським інвесторам.  Власники компанії мають багаторічний досвід у створенні та керівництві сучасними та прибутковими сільськогосподарськими підприємствами на території Данії, Польщі та інших країн Північної Європи.

Goodvalley Ukraine була однією з перших компаній в Україні, яка зайнялася вирощуванням добре розвинених свиней з високим показником зростання, відмінною конверсією корму та високим відсотком живонароджених поросят на базі генетичного матеріалу з Данії. Земельний банк — 18 тис. га.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено