Івано-Франківськ

Верховна Рада схвалила реформу дошкільної освіти у першому читанні

Очікується, що закон має забезпечити справедливу черговість зарахування дітей до комунальних закладів освіти.

sm2 31 scaled

Верховна Рада у вівторок, 21 березня, підтримала законопроєкт № 8030 про реформу дошкільної освіти у першому читанні.

Про це повідомив народний депутат Володимир Воронов, пише “Слово і Діло”. 

«Україні вже давно потрібно реформувати дошкільну освіту. Тому ми пропонуємо чітко визначити форми її здобуття, форми дитячих садочків, педагогічну підтримку батьків та ще низку важливих змін», – пояснив нардеп.

Згідно з його словами, для батьків актуальним стане розв’язання проблеми наповненості груп, аби діти нормально навчалися з врахуванням індивідуальних інтересів, потреб та формуванням індивідуальної освітньої траєкторії.

«Також ми пропонуємо створити центри педагогічної та психологічної підтримки та допомоги батькам, як мінімум один у кожній територіальній громаді. Це допоможе їм отримати інформацію про освітні програми, навчально-методичне та інформаційне забезпечення», – додав Воронов.

При цьому, депутат зазначив, що документ має забезпечити справедливу черговість зарахування дітей до комунальних закладів освіти через чітке визначення території обслуговування.

«Зміняться й умови роботи педпрацівників. Вони отримають адекватний обсяг педагогічного навантаження, щорічну оплачувану відпустку 56 днів та можливість вільно обирати освітні програми та форми роботи», – запевнив народний депутат України.

Він додав, що зміни стосуватимуться і форми дитячих садочків. Зокрема, можуть бути сімейні (свої діти та малеча друзів чи сусідів), мобільні для дітей з віддалених населених пунктів, «школа супергероїв» для дітей на стаціонарному лікуванні та центри педагогічного партнерства для дітей, які від народження знаходяться разом з батьками.

Водночас, наголосив парламентарій, діятимуть різні форми здобуття дошкільної освіти: дистанційна, педагогічний патронаж (педагоги навчають дітей у домашніх умовах) та мережева, коли дитина навчається у різних дитсадочках одночасно.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  уFacebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено