Івано-Франківськ

Зеленський побував на звільнених територіях Херсонщини (ВІДЕО)

Окрім того, президент України також провів нараду щодо ситуації на Херсонщині та нагородив українських захисників.

019cc0dd94a2c1beb83754d897321e74 1679570134 extra large scaled

Президент України Володимир Зеленський 23 березня побував з робочою поїздки на Херсонщині. Серед іншого, ознайомився з перебігом відновлення зруйнованих Росією інфраструктурних об’єктів.

Зокрема, відвідав село Посад-Покровське, де пошкоджено велику кількість будинків, а також об’єкти соціальної інфраструктури. Про це повідомляє пресслужба президента.

Нині в село поступово повертаються жителі, триває відновлення електро- та водопостачання, відбудовують амбулаторію.

f437cdd6c0ce0cb152bea59becef9f45 1679569001 extra large scaled

Зеленський оглянув пункт незламності й один із мобільних будинків, які встановлено в селі, поспілкувався з жителями Посад-Покровського й поцікавився їхніми актуальними потребами.

Селяни, зокрема, наголосили на важливості відбудови зруйнованих домівок та відновлення електропостачання.

“Намагатимемося відбудувати до зими. Наше пріоритетне завдання – електрика. Питну воду даватимуть за графіком. Зараз почнуть працювати над планом. Думаю, що все буде добре”, – сказав Зеленський.

Він також відвідав один з енергетичних об’єктів області та ознайомився із ситуацією щодо забезпечення електроенергією населених пунктів Херсонщини. Президенту доповіли про перебіг відновлення електропостачання на деокупованих територіях і ремонт обладнання, зруйнованого внаслідок російських обстрілів.

340ae3be04c9893bab36284040f96b4c 1679568999 extra large scaled

Глава держави також ознайомився із заходами для протидії російським обстрілам Херсона та інших населених пунктів регіону. А в обласному центрі Зеленський оглянув одне зі стаціонарних укриттів для мешканців міста.

Там є інтернет, генератор, обладнані місця для відпочинку. Президента поінформували про роботи з облаштування мобільних і стаціонарних укриттів у Херсонській області.

Президент також вручив державні нагороди українським військовослужбовцям, які беруть участь в обороні Херсонської області від ворога. Глава держави відзначив військових орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, «За мужність» ІІІ ступеня та медалями «За військову службу Україні».

«Радий сьогодні бути на Херсонщині. Маю честь привітати вас, подякувати за захист нашої територіальної цілісності, суверенітету нашої держави. Хочу подякувати вам і всім вашим побратимам, які сьогодні з нами і яких, на жаль, немає. Вони в серці, у пам’яті, в історії», – сказав Глава держави.

Військовослужбовці подарували Президенту сувенір – годинник із зображенням Державного герба України та мапи Криму, який виготовлено з частини ствола підбитої ворожої гармати.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено