Івано-Франківськ

Згвалтування дівчини на Закарпатті: в Офісі Генпрокурора пояснили, чи будуть оскаржувати вирок

Прокуратура готує оскарження судового вироку щодо сексуального насильства стосовно неповнолітньої дівчини.

Згвалтування дівчини на Закарпатті: в Офісі Генпрокурора пояснили, чи будуть оскаржувати вирок

На Закарпатті набрала розголосу справа щодо згвалтування трьома підлітками неповнолітньої дівчини, яка їх знала. Суддя Воловецького райсуду Оксана Софілканич призначила гвалтівникам тільки по 2 роки умовного терміну. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, пише ПІК.

“Воловецький районний суд Закарпатської області 16 березня 2023 ухвалив вирок у кримінальному провадженні щодо трьох неповнолітніх за фактом вчинення сексуального насильства стосовно неповнолітньої. Наразі вирок, згідно з вимогами кримінального процесуального кодексу, не набрав законної сили”, – йдеться у повідомленні.

337283811 920032039211105 6564637489635818270 n scaled

Прокуратура оскаржуватиме вирок у встановленому законом порядку.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що він бере під особистий контроль резонансну справу про вчинення сексуального насилля над неповнолітньою дівчиною на Закарпатті:

“Справа перебуває на моєму контролі. Зафіксовано порушення права дитини на захист та справедливе судочинство. Права неповнолітньої дівчини мають бути поновлені!”.

За словами омбудсмана, представник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини вже відвідав село Верхні Ворота, де троє підлітків вчинили сексуальне насильство над 14-річною односельчанкою. Він поспілкувався з батьком та бабусею дівчинки, які надали згоду на те, щоб вжити заходів задля відновлення прав дитини.

Крім того, Дмитро Лубінець заявив, що Офіс омбудсмена з прав людини проаналізує дії судді та прокуратури. Буде направлений відповідний лист до Вищої ради правосуддя, Генпрокурора та до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів. 

З’ясувалося, права дівчини під час судового процесу були грубо порушені, адже він відбувався без адвоката. Інтереси потерпілої в суді представляла служба захисту дітей місцевої сільради.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено