Івано-Франківськ

“Крав курей, а я зробив порядок”, – коломиянин, який повісив собаку, “пояснив” свій вчинок

Як повідомляла ПІК, на Коломийщині в селі Воскресинці, чоловік повісив собаку. Труп собаки поліцейські направили на експертизу, а також розпочали кримінальне

6bf1657e3968c946 scaled

Як повідомляла ПІК, на Коломийщині в селі Воскресинці, чоловік повісив собаку. Труп собаки поліцейські направили на експертизу, а також розпочали кримінальне провадження

Представники благодійної організації “Дім Сірка” навідалися до чоловіка та намагалися забрати до притулку його двох інших псів. Її керівниця Наталія Когут розповідає: зоозахисники хотіли дізнатися, що стало причиною такого поводження із твариною, а також забрати інших собак чоловіка у притулок, пише ПІК з посиланням на Суспільне. 

“У нього були три собаки: одну він повісив, друга — зникла, третя ще бігає вагітна. Дуже вірю, хочу вірити, що справа буде нарешті в суді, що його покарають і це буде прикладом для всіх, як не треба робити. Написала заяву ще від себе стосовно жорстокого поводження з тваринами. Ця заява має бути долучена до матеріалів справи, яка вже зареєстрована. Чекаємо суду”, — говорить Наталія Когут.

da7991830baca875 scaled

Житель Воскресинців, про якого говорить Наталія Когут, каже, що на його собак йому часто жалілися сусіди. Упродовж двох років він звертався до місцевих поліцейських з проханням забрати тварин, однак цього не зробили.

“Ловити не дається, а ходить по сусідах, кури ловить, їсть курчата. Сусіди ходять і жаліються, а поліція не приїжджала. Я взяв і зробив порядок”, — розповів місцевий житель.

Офіцер громади Петро Бойків сказав, що за два роки таких звернень від чоловіка не надходило. 

27 березня сусідка господаря собаки Галина Романенчук опублікувала на своїй Facebook-сторінці допис, в якому повідомила про жорстоке поводження чоловіка з твариною. За добу цим дописом поділилися чотири тисячі людей. Жінка каже: її діти бачили, як чоловік вішає собаку. Вони покликали Галину, але тварина вже була мертвою. Про ситуацію жінка повідомила старості села.

Староста Воскресинців Любомир Білейчук на місце викликав поліцейських. Він каже, що жителі села часто скаржилися йому, що у чоловіка — агресивні собаки. Староста разом з офіцером громади зверталися до нього з проханням обгородити своє подвір’я або прив’язати тварин.

d8eab77431ff25d2 scaled

Труп собаки поліцейські направили на експертизу, а також розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України, каже речник поліції області Андрій Яцків.

“Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від одного до трьох років позбавлення волі або на строк від двох до трьох років з конфіскацією тварини. Поліцейські закликають громадян не бути байдужими та повідомляти про відомі їм факти жорстокого поводження з твариною на лінію 102, а також нагадують, що за такі дії передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність”, — говорить Андрій Яцків.

Наразі представники “Дому Сірка” не змогли зловити собаку, аби забрати її в господаря. Однак, за словами Наталії Когут, волонтери упродовж тижня намагатимуться вилучити тварину у чоловіка.

 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено