Івано-Франківськ

В Австрії проросійські депутати вийшли з парламенту під час виступу Зеленського

Депутати втілили обіцянку про протест під час виступу Зеленського, яку анонсували раніше.

В Австрії проросійські депутати вийшли з парламенту під час виступу Зеленського (ВІДЕО)

В Австрії депутати ультраправої партії свободи (FPÖ) організували протест президенту Володимиру Зеленському. Депутати покинули зал парламенту, коли відбувалося онлайн-звернення українського президента. Про це пише ПІК з посиланням на 24 канал.

Депутати від FPÖ були присутні на початку промови Зеленського, а потім пішли. Вони почепили на свої місця таблички з написами “Місце для миру” і “Місце для нейтралітету”.

“Сумно, що FPÖ є єдиною партією у парламенті, яка серйозно ставиться до нашого вічного нейтралітету, тим самим виступаючи за мир”, – заявляв раніше лідер партії Герберт Кікль.

З п’яти партій, представлених у парламенті, FPÖ має третє місце за кількістю місць у нижній палаті. Звернення президента України до австрійських парламентарів планували ще торік. Та воно так і не відбулося через опір FPÖ.

Після початку повномасштабної війни український президент серед країн ЄС не виступив тільки в парламентах Болгарії та Угорщини.

Що Зеленський сказав австрійцям

Глава держави наголосив на неможливості дотримуватись морально нейтральної позиції проти зла. Зеленський подякував Австрії за гуманітарну допомогу Україні, підтримку енергетичного сектора, розмінування та за реабілітацію українців, які постраждали від російської агресії.

Президент запросив Вольфганга Соботку, спікера нижньої палати парламенту Австрії, та інших парламентарів в Україну, аби вони могли побачити, що війна Росії принесла до України.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено