Івано-Франківськ

СБУ вручила підозру “Паші Мерседесу”: його чекають на допит (ВІДЕО)

Представник УПЦ МП сказав, що у його будинку мають провести обшуки.

image scaled

Служба безпеки Україна вручила підозру колишньому наміснику Києво-Печерської лаври митрополиту Павлу (Лебедю), відомому також як «Паша Мерседес», про що сам він заявляє на відео.

«Сьогодні о 7:30 мені вручили підозру. Субота, вихідний, не дали можливості помолитися, ну бог у поміч. Зараз у моєму домі будуть обшуки. Я не перешкоджаю», – заявив митрополит УПЦ МП.

СБУ викликала митрополита УПЦ (МП) Павла на допит, процедура розпочнеться о 12:00 — пресслужба УПЦ (МП).

Після допиту вирішуватиметься питання про обрання запобіжного заходу.

За даними УП, Павлу вручили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Його підозрюють у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі (с. 161 ККУ) та виправданні збройної агресії рф (ст. 436 ККУ).

Служба безпеки поки не давала офіційного повідомлення з цього приводу.

Варто додати, що у своєму зверненні 29 березня представник УПЦ МП сипав погрозами та прокльонами українській владі. Він справді говорив, мовляв, “сльози виселених священнослужителів, “не впадуть у землю – вони впадуть йому на голову”.

“Паша Мерседес” також заявляв, що нібито Бог не простить лідеру держави вигнання Московської церкви з Лаври. Ба більше, у своєму зверненні представник УПЦ МП також заявив, що не поїде, поки “всіх не похоронить”.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено