Івано-Франківськ

Справа “Паші Мерседеса”: суд обирає запобіжний захід митрополиту УПЦ МП (ОНОВЛЕНО)

У залі суду заявив Павло Лебідь, коментуючи підозру від СБУ, заявив, що він проти агресії.

1138885 2 w 1000

У Шевченківському суді Києва 1 квітня обирають запобіжний захід митрополиту РПЦ в Україні Павлу Лебедю.

Біля суду чергують понад два десятки працівників поліції. Засідання проходить у закритому режимі, журналістів на нього не пропускають.

1138885 3 w 1000

За інформацією Української правди, у залі суду Лебідь заявив, що він “ніколи не був на боці агресії”, але не згадав про РФ.

“Я нічого не зробив для того, щоб мене в чомусь звинувачували. Це політична справа. Я ніколи не був на стороні агресії. Я проти агресії. І зараз я перебуваю в Україні. Це моя земля”, – сказав Павло.

На цей час відомо, що судді оголосили відвід.

ДОПОВНЕНО

Зазначають, що судове засідання перенесли на понеділок, 3 квітня, 09:00. Причиною стало те, що митрополит Павло сказав, що погано себе почуває через рівень цукру в крові.

339161220 3618582051796620 1009947853191009508 n scaled

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру очільнику окупаційної адміністрації у Лаврі Паші Мерседесу.

Служба безпеки зібрала обґрунтовану доказову базу щодо причетності колишнього настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла (Петра Лебідя) до розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування і заперечення збройної агресії рф проти України.

Зокрема, встановлено, що Лебідь у своїх публічних виступах неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі.

Спецслужба також оприлюднила нарізку з телефонних розмов і проповідей Павла.

Що відомо:

Нагадаємо, що у 2022 році Служба безпеки України розпочала комплексні контррозвідувальні та безпекові заходи (понад 40) у церковному середовищі УПЦ, які відбувалися для припинення деструктивної діяльності проросійськи налаштованого духовенства. У результаті заходів, проведених СБУ, порушено 61 кримінальне провадження стосовно 61 священнослужителя. Загалом суди вже винесли 7 вироків стосовно окремих кліриків, які стали на бік ворога, у т.ч. 2 з них було використано в обміні на наших військовослужбовців.

За матеріалами спецслужби запроваджено санкції стосовно 17 функціонерів УПЦ, а майже 250 клірикам рпц заборонено в’їзд в Україну.

Також припинено громадянство України 19 священнослужителям УПЦ, громадянам країни-агресора, ініційовано примусове повернення до країни походження клірикам церкви, 2 громадянам рф.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено