Івано-Франківськ

Бог забирає найкращих: яким ми запам’ятаємо Віталія Мерінова (ФОТО, ВІДЕО)

У ніч на 31 березня від травм, отриманих у бою з окупантами, помер спортсмен, політик, активіст та воїн Віталій Мерінов.

323133096 1859554137710551 2559505982938535498 n scaled

ПІК пригадує, яким нам запам’ятається 33-річний молодий чоловік, якого небезпідставно вважали одним з найталановитіших франківців у новітній історії міста та краю.

Віталій Мерінов народився 31 грудня 1990 року в Івано-Франківську. 2006 року закінчив середню школу № 15. 2009 року закінчив Івано-Франківський коледж фізичного виховання. У 2018 році закінчив кафедру управління та бізнес-адміністрування в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника та здобув ступінь магістра.

619413 33 scaled

Неперевершений спортсмен

У 2007 році Заслужений тренер України Володимир Миколайович Вострецов запропонував Віталіку взяти участь у змаганнях з кікбоксингу і після перемоги там почав активно займатися кікбоксингом.

За час своєї блискучої спортивної кар’єри чотири рази він ставав чотириразовим (!) чемпіоном світу з кікбоксингу, а також чемпіоном України з універсального бою. Був переможцем Турніру з рукопашного бою на Кубок Президента України.

До слова, ще в одному виді спорту, в якому Віталій досяг успіху, було… регбі. Він тренувався та провів не один матч із професійною командою “Роланд”.

“Перемагає той, хто вміє піднятися“, – вважав спортсмен.

619413 31 scaled

Спортивний функціонер та тренер

З 2018 року був президентом «Федерації боксу Івано-Франківська».

“Я хотів створити хороші умови для занять боксом та підтримати молодих спортсменів. Якщо вдасться здійснити те, що задумали, то в Івано-Франківську з’явиться справжня академія боксу, де юні спортсмени проходитимуть професійну підготовку у хороших умовах та під керівництвом досвідчених фахівців” – розповідав про свої плани молодий президент.

619413 35 scaled

Саме Віталій Мерінов організовував в Івано-Франківську матчеві зустрічі за участю боксерів із різних країн (США, Ірландії, Франції, Польщі).

У 2012 році створив в Івано-Франківську спортивний клуб «СПЗ» на вулиці Незалежності, названий на честь іменитого атлета – Спортивна школа Віталія Мерінова.

У цій кузні спорту розпочали свій шлях та тренуються й сьогодні сотні молодих боксерів та боксерок, чимало з них ставали чемпіонами Світу, Європи, України з кікбоксингу, переможцями та призерами Чемпіонатів України з боксу.

Наполегливий політик

2010 року став «студентським мером Івано-Франківська», відтоді й почався активний шлях у політику.

Із 2015 року був депутатом Івано-Франківської міської ради від партії «УКРОП» як безпартійний. Член постійної депутатської комісії з питань містобудування та земельних відносин.

Відзначився протидією забудовам рекреаційних зон в Івано-Франківську.

Невтомний громадський активіст

У 2011 році Мерінов заснував громадську організацію «Спільними зусиллями».

Разом із побратимами та своїми вихованцями організував багато акцій та заходів. Зокрема, щороку гуртували людей для купань на Водохреще, колядували, проводили свято Поливаного понеділка, влаштовували “Марафон віджимань” тощо.

Окрім того, організація зводила дитячі та спортивні майданчики, футбольно-волейбольні поля та допомагала за можливості тим, хто цього потребував. Серед проектів організації був “Місяць милосердя” для дітей із притулків та інтернатів, присвячений до Дня Святого Миколая.

А ще, Віталій запам’ятався активною позицією щодо недопущення будівництва спорткомплексу на місці стадіону «Юність» на вулиці Шухевичів. На одній з сесій обласної ради він з товаришами не дозволив підтримати резонансний проєкт.

Натомість у 2020 році Віталій Мерінов закликав голову Івано-Франківської ОДА Федоріва Віталія та міського голову Марцінківа Руслана в рамках державного проєкту «Україна – чемпіон!» подати пропозицію Офісу Президента України щодо спорудження Палацу спорту на вільній земельній ділянці позаду стадіону «РУХ».

Окрім того, започаткував проєкт «Варта Карпат», основними завданнями якого є виявлення та зупинення незаконної вирубки  лісу в Українських Карпатах, вибору «шутру» з річок та відновлення лісового фонду.

Чудовий син, чоловік та батько

У 2016 році Віталій одружився. Обраницею знаменитого франківчанина стала дівчина Віта. Гучне весілля відіграли у «Пасажі».

35

Вдома у Віталія залишилася дружина Віта та дворічна дочка, яку він любив.

Завзятий патріот та безстрашний воїн

У 2014 році Мерінов участь в АТО у складі Національної Гвардії України. Володар найвищої нагороди спецназу – крапового берету.

Віталій пішов на війну в перший день повномасштабного вторгнення. Під час одного з боїв отримав вогнепальне осколкове поранення в ногу.

“Ти розумієш, що будь-якої миті тебе можуть убити, але також розумієш, що є ще й інші цінності, за які варто боротися“, – сказав Віталій у інтерв’ю.

619413 44 scaled

Одужав і знову повернувся на фронт та боронив Україну до останнього подиху.

619413 47 scaled

“Окупанти не в силах танками та артилерією знищити нашу позицію, тому починають використовувати саморобні дрони-камікадзе. Але Бог на нашому боці, тому два вироби, влетівши в наш бліндаж, не вибухнули“, – повідомив за п’ять днів до своєї загибелі Мерінов.

1 1

В одному зі своїх останніх відео Віталій повідомив, що м*скалі розважають їх із самого ранку. Писав друзям, що, мовляв, окупанти щоранку вмикають їм свою музику, пропонуючи триразове харчування та здатися.

Хто хоче на дискотеку, приїздіть на український Донбас“, – жартував Мерінов.

619413 48 scaled

Але вночі 31 березня 2023 року від отриманих на фронті травм Віталій помер у госпіталі.

619413 51 scaled

Якби в Україні була партизанська війна, Віталій Мерінов був би провідником нового часу як Бандера та Коновалець. Лідер. Провідник. Патріот”, – написав про воїна Володимир Олійник.

619413 45 scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено