Івано-Франківськ

На Долинщині провели в останню путь воїна та депутата Анатолія Вертепного (ФОТО)

У селищі Вигода на Івано-Франківщині поховали військовослужбовця Анатолія Вертепного.

1 14 scaled

Під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну боєць воював у 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді “Едельвейс” та “Азові”. Попрощатися із загиблим воїном прийшли друзі, побратими, колеги та жителі селища, пише ПІК із посиланням на Суспільне.

Востаннє додому Анатолій Вертепний приїжджав у січні 2023 року на реабілітацію, розповідає його друг та колега по роботі у “Вигодському лісовому господарстві” Іван Микуляк. Тоді він зустрічався з Анатолієм. Побувши вдома, боєць знову повернувся на фронт, каже Іван Микуляк.

Поранення голови було, деякі уламки залишилися. Рука була пошматована. Це — друге поранення таке. Людина — патріот, одним словом. Анатолій інакше не розумів, щоб хтось прийшов його землю топтати, а він міг відсидітися”, — говорить Іван Микуляк.

Після заупокійної служби в рідному домі бійця похоронна процесія рушила до церкви. Побратим полеглого на позивний Чорнота розповідає, що Анатолій вчив його воювати, адже мав досвід участі в АТО.

Вони разом служили в 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді. Місяць тому, за словами військовослужбовця, Анатолій перевівся в окремий загін спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України.

“Він вмів розказати, навчити. Був вимогливим як до себе, так і до побратимів. Я з Анатолієм познайомився 24 лютого, коли ми йшли добровольцями. Обидва потрапили в “десятку”. Після того в 10 бригаді ми служили в розвідроті. Ми були на Волині, Житомирщині, під Києвом разом воювали”, — пригадує військовослужбовець “десятки” Чорнота.

Анатолій Вертепний був правозахисником, депутатом трьох скликань Вигодської селищної ради. Також чоловік працював у “Вигодському лісовому господарстві”.

Друг дитинства полеглого Ярослав Луцький каже, що воювати — це свідомий вибір Анатолія, інакше він не міг вчинити.

“Разом з ним потім ділив студентську лавку, в одній групі вчилися. Він все життя був правильним. Він був чесним, щирим. Хороший товариш”, — каже Ярослав Луцький.

У 52-річного полеглого воїна залишилися батьки, дружина та двоє синів.

efe7191eaa3fb5de scaled

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено