Івано-Франківськ

Незвичайні смаки крафтового пива

Ми ж хочемо розповісти про найбільш дивні та неочікувані смаки крафтового пива.

Згідно з визначенням американської асоціації пивоварів, справжнє крафтове пиво виробляється на невеликих броварнях лімітованими партіями (до 700 мільйонів літрів) і продається в одному населеному пункті або пабі, час від часу поступаючи на експорт. Головною ж ознакою крафтового пива є те, що воно робиться не з метою отримання прибутку від реалізації, а заради творчого процесу створення унікального смаку пінного напою завдяки неповторним комбінаціям певних інгредієнтів.

Сьогодні купити крафтове пиво можна не тільки в пабах, а й в інтернет-магазинах, наприклад за посиланням: https://goodwine.com.ua/ua/pivo/beertypes/craftbeer.html. Ми ж хочемо розповісти про найбільш дивні та неочікувані смаки крафтового пива.

Uyq228h7TodYp8Z4jmMDVXOs3qpCMlmZVUzrwqtf3K5ytvsWN8EXxUxfOHG7A-W_Q9gI9ievHvdePcZsZiRGVlgeBACWX6ejt-ZU-z71xp6pP23hR-fsxkpB5vEzw93Voqv6niqBsToVtGF9_9OrI_w

Приклади найоригінальніших смаків крафтового пива

У Японії є крафтове пиво із додаванням зеленого чаю. Такий пінний напій отримав назву Matsuri. Його подають у деяких пабах Осаки та Кіото.

До одного з фестивалів крафтового пива у Новій Зеландії було зварено напій з авокадо. Смак вийшов гострим, з явно вираженими фруктовими нотками.

Надзвичайно популярним є виноградне крафтове пиво — чимало пивоварень експериментують з додаванням до напою соку з білих і червоних сортів винограду. Вперше такий напій було зварено в Чехії. Також до крафтового пива додають грушевий та грейпфрутовий соки, мед, каву, ваніль. Але ці смаки настільки поширені, що їх навряд можна назвати оригінальними.

kns2uLCUm5g5-bHAlwVxvA7F2aFkfZ-peVhZvspi6EAynuXaI1kht_tNES_3M3QHZrv2n8KVrbc0koLF1QM7HUR9lCdDeaEEIoLPHFulOAqltqbDkcvErcWv_PZaTlOXT_XpmcTG-HtEwvqm87x88WE

Експерименти в США

Далі за інших у гонитві за створенням незвичайного крафтового пива пішли американські пивовари. Так на ринку з’явилися наступні напої:

  1. Стаут із тайським різновидом пекучого соусу чилі «Сірача». Напій із вмістом спирту 5,7% вийшов із відчутними карамельними нотками солоду, які плавно змінюються теплим печінням, переходячи в м’який посмак.
  2. Пшеничний ель з найгострішими різновидами чилі. Пиво із вмістом спирту 5,2% вийшло настільки полум’яним, що лише деяким гурманам вдається випити келих до дна.
  3. Пейль-ель із додаванням маршмелоу. Досить міцний напій із вмістом спирту 6,6% має неповторний зефірно-ванільний аромат.

На закінчення слід розповісти про найміцніше крафтове пиво, зварене в Шотландії у 2013 році. Напій, що отримав назву Snake Venom, або «Зміїна отрута», містить 67,5% спирту. Для отримання такої міцності пивовари використали поєднання пивних та шампанських дріжджів, а потім заморозили напій. Через високий вміст спирту виробники рекомендують пити це пиво не келихами, а шотами, за аналогією з іншими різновидами міцного алкоголю.

wTifBk1eQ_MARtOsK83V1XvnFBzQCrHIRov6pIPizxbnioc6Qdjkn-LyHZyaFS6II0Pb60pgsREgoYb1myJI1_U6Lan8E0_Vuxy3uI6JbDX1MzGdIZ0r-T_Co4ebifppxJwc_kePJs9Vqp0GedIV1vQ

У чому полягає головна особливість крафтового пива

Крім невеликого обсягу виробництва, справжнє крафтове пиво також відрізняється використанням виключно натуральних інгредієнтів і добавок (різноманітних прянощів, фруктів). Це впливає на кінцеву вартість готового продукту, тому оригінальний пінний напій не може коштувати так само, як заводська продукція.

Пити крафтове пиво краще без закусок, які можуть пом’якшити або змінити його незвичайний смак.

ПРОМО

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено