Івано-Франківськ

На Прикарпатті провели в останню путь воїна та пластуна Петра Ткачівського (ФОТО)

На війні загинув багаторічний керівник пластового осередку у Галичі Петро Ткачівський з позивним «Мольфар».

1 17 scaled

17 квітня 2023 року в селі Залуква жителі Галицької громади попрощалися з Петром Ткачівським, який загинув, захищаючи рідну землю на московсько-українській війні, розповідає ПІК.

Провести Героя в останню путь прийшли рідні та близькі, друзі та односельчани, бойові побратими, представники влади та духовенства, жителі Галича на навколишніх сіл.

«Якщо хочеш змінити світ, то почни з себе»,– таке життєве кредо було у Петра. І він завжди був вірний цим словам, змінюючи світ на краще.

А ще останню шану своєму керівнику прийшли віддати галицькі пластуни та представники з Івано-Франківської та Львівської округ ПЛАСТу. Родині Героя вручили найвищу пластунську нагороду — Залізний пластовий хрест.

10 3 scaled

Це велика втрата для Галицької громади В наших серцях Петро Ткачівський навіки залишиться відважним захисником рідної землі, патріотом, справжнім українцем. Вічна пам’ять Герою!“, – йдеться у повідомленні в соцмережі на сторінці Галицької територіальної громади.

Нагадаємо, Петро Ткачівський з 2017 до 2019 року був окружним Івано-Франківської округи “Пласту”.

До українського війська зголосився піти 5 березня 2022 року. Службу проходив у військовій частині № 1241 50 полку імені Семена Височана Національної Гвардії України. Після навчань та тренувань виконував військові завдання в місті Вараш Рівненської області. З 4 квітня воював на Луганщині.

1681312268 637

Загинув в бою поблизу села Шипилівка, Лисичанської міської громади Сєвєродонецького району Луганської області.

У Петра Ткачівського залишились дружина та двоє дітей.

Нагадаємо, на Прикарпаття прямує траурний кортеж із тілом воїна, який трагічно загинув в ДТП.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено