Івано-Франківськ

Нові зобов’язання партнерів: Шмигаль розповів про результати роботи в США і Канаді

Зокрема, очільник Уряду провів продуктивні зустрічі з прем’єром Джастіном Трюдо та віцепрем’єркою Христею Фріланд.
Нові зобов'язання партнерів: Шмигаль розповів про результати роботи в США і Канаді

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль підбив підсумки роботи у Канаді та США. Він ініціюавав важливі угоди та нові зобов’язання партнерів. Про це Шмигаль повідомив у Фейсбук, пише ПІК.

“Новий пакет санкцій проти росії від Канади. Зокрема, проти компанії «Волга-Днепр». Готуємося до конфіскації літака АН-124 та інших активів агресора в Канаді й передачу їх на користь України. Проти 120 юридичних і фізичних осіб, включно з представниками «росатома», ввели також санкції США”, – написав він.

У Вашингтоні український прем’єр провів предметні зустрічі з міністрами оборони, фінансів торгівлі, транспорту США.  За його словами, готуємося до контрнаступу, звільнення територій та їх подальшого відновлення. Маємо абсолютну підтримку від американських партнерів.

“Угоди зі Світовим банком, USAID та DFC. СБ виділяє 200 млн доларів на відновлення енергетики, а DFC допоможе в залученні приватних інвестицій для відновлення економіки. Крім того, компанія Boeing звільняє українські компанії від зобов’язання на 200 млн доларів”, – додав прем’єр.

Круглий стіл міністерського рівня на Spring Meetings за онлайн-участі Президента України. Отримали запевнення країн G7 у додатковій підтримці на суму понад 5 млрд доларів. Також Швейцарія надасть 1,8 млрд франків протягом наступних шести років. Данія створює спецфонд і планує наповнити його на 1 млрд євро. Додаткову підтримку Україні нададуть Іспанія, Ірландія, Японія, Литва, Латвія, Ісландія, Нідерланди.

Зустрічі з прем’єром Польщі, міністрами фінансів Великої Британії, Німеччини, Франції, головами МВФ, Світового банку, ЄІБ та іншими високопосадовцями. Ключові теми: відновлення, санкції, фінансова підтримка.

“Під час цього візиту ще раз переконалися, що в України є надійні друзі та партнери, на яких можемо розраховувати. Продовжуємо зміцнювати проукраїнську коаліцію у світі та залучати ще більше учасників до відновлення України”, – підсумував Денис Анатолійович.

Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено