Івано-Франківськ

Скандальний ефір мера Бурштина: громада активно обговорює відповіді Василя Андрієшина (ФОТО)

Мешканці бурштинської ОТГ висловлюють обурення хамськими відповідями очільника громади на ефірі, що відбувся у Великодну п’ятницю.
Скандальний ефір бурштинського мера

Прямий ефір

«Кожен судить в міру своєї розпусти», «її тисне жаба», «безсовісні», «універсальний солдат», «зашкрибалася совість в депутатів», «а що вона зробила для міста» – такі висловлювання допускав міський голова Бурштинської громади, даючи прямий ефір.

В Бурштинських соцмережах з новою силою розгорівся черговий скандал навколо голови громади.
Василь Андрієшин вирішив зробити онлайн звіт своєї роботи, але мешканців це не влаштувало: мовляв, мер боїться виходити до людей, як це передбачено Законом.

Голова під тиском громади все ж таки погодився на «живу» зустріч. Але запланував її в закладі в старій частині міста. Бурштинці знову висловили своє незадоволення, бо заклад вміщає лише 70-ть чоловік, настійно пропонуючи меру просторий Палац культури, куди всім буде зручно прийти.

Однак Василь Андрієшин не прислухався до думки громади. А в Великодну п’ятницю він дав прямий ефір, куди мали можливість додзвонитися бажаючі задати меру запитання.

Скандальний ефір бурштинського мера

Василь Андрієшин, голова бурштинської громади

Треба сказати, що запитання були гострими і незручними, тому міський голова часто плутався і говорив абсолютно протилежні речі.

Скандальний ефір бурштинського мера

Роксолана Джура, попередній мер Бурштина

Так, на запитання попереднього мера про те, чому з міста витісняють корінних бурштинців, які багато часу пропрацювали в різних закладах, призначаючи на їх місце мешканців інших громад, і чи п.Василь отримує задоволення від роботи з людьми, чи від матеріальної складової цієї роботи, очільник відповів:

«Кожен судить в міру своєї розпусти»

І тут же запропонував своїй попередниці поділитися з нею статками, якщо їй не вистачає.

Скандальний ефір бурштинського мера

Обурені коментарі містян

photo 2023 04 17 14 11 31 scaled

Актуальне на даний період запитання поставила колишній директор Палацу культури «Прометей» Руслана Шевчук (Гочіяєва), яка багато років віддала розвитку мистецтва і культури в місті, провівши сотні заходів та масових свят

Скандальний ефір бурштинського мера

Руслана Шевчук, багаторічний директор Палацу культури “Прометей”

“Чому, нехтуючи Законом про заклади культури, ви не оголосили конкурс на заміщення вакантної посади керівника закладу, як неодноразово запевняли, а натомість одноосібно призначили людину без обов’язкового стажу в галузі, без профільної освіти та без жодного досвіду в даній галузі.”

Відповідь просто вразила:

“Але її (Руслану Шевчук) тисне жаба».

photo 2023 04 17 14 11 21 scaled

photo 2023 04 17 14 11 45 scaled

photo 2023 04 17 14 39 25 scaled

Жодного конструктиву про це кадрове призначення не прозвучало. Натомість мер говорив, що діючий керівник – народний депутат, а попередній за 30-ть років нічого не зробила, бо він того не знає; що в закладі не потрібно творчого директора, а треба, щоб хтось керував господаркою. І врешті всю відповідальність переклав на начальника місцевого відділу культури, сказавши, що вона так собі захотіла.

Виникає запитання, чому  у заклад просто не взяти завгоспа, щоб виконував дану роботу?

На запитання ведучої ефіру Олени Данилюк, яке цікавить весь Бурштин, чому голова звільнив в.о. директора Бурштинської лікарні прозвучала відповідь:

“Не знаю, може вона хоче до Франківська”

Скандальний ефір бурштинського мера

Ігор Федорченко, громадський активіст

Громадський активіст Ігор Федорченко на запитання, чи мера не мучить совість після призначення собі премії у 80%, почув у відповідь, що він взагалі  не тим займається. А премію голові проголосували депутати, бо в них «зашкрибалась» совість. Треба сказати, що совість у депутатів «зашкрибалась» десь з четвертого разу, бо вони все таки не хотіли виконувати цю владну забаганку.

photo 2023 04 17 14 39 39 scaled

photo 2023 04 17 14 11 41 scaled

Був ще ряд незручних запитань стосовно того, чому в міській раді постійно перебуває дружина голови, дозволяючи собі керувати і роздавати поради працівникам апарату, де знаходиться зять мера після резонансних дописів членів сім’ї, які ображали гідність бурштинських чоловіків, що захищають Україну в найгарячіших точках фронту, чому людина, що не має дотичності до тої, чи іншої сфери в місті, наділена особливими повноваженнями?

Відповіді, на думку містян,  були недолугими, без конкретики і змісту.

photo 2023 04 17 14 39 45 scaled photo 2023 04 17 14 39 19 scaled photo 2023 04 17 14 39 29 scaled photo 2023 04 17 14 39 35 scaled

Після цього скандального ефіру бурштинці ще довго з обуренням обговорювали інтерв’ю і ту неприпустиму зухвалу манеру, з якою міський голова спілкувався з ними.

photo 2023 04 17 14 11 49 scaled photo 2023 04 17 14 11 56 scaled

Треба сказати, що після даного ефіру багато коментувальників з сарказмом відкликаються про партію, від якої балотувався даний голова.

Мешканці громади вирішили йти на «живу» зустріч і вимагати прозорих та вичерпних відповідей на поставлені запитання.

Передивитися ефір можна за посиланням

Автор: Адам Палій. Фото з соцмереж 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено