Івано-Франківськ

На Буковині смерч за лічені хвилини понівечив десятки домогосподарств

Одна із жінок, яка не встигла сховатись, отримала поранення, коли шматок шиферу вп’явся їй в руку

Zapysaty 7

Буревій раптово налетів на Буковину і накоїв великого лиха у селі Петрашівка. Вітер був таким потужним, що зривав покрівлю з будинків та жбурляв на кілька десятків метрів, йдеться в ТСН.

Спочатку налетіла злива з градом, а за лічені хвилини вітер почав зносити усе на своєму шляху. На кадрах, зафільмованих селянами, у повітрі літає покрівля з будинку пані Маріани. Від стріхи її будинку зовсім нічого не залишилось.  Вітер був такої сили, що уламки даху розкидало на кілька десятків метрів на городи сусідам.

У Петрашівці розповідають, негода налетіла раптово і тривала лічені хвилини. Однак цього вистачило, аби зірвати дахи майже з двох десятків осель. Такий смерч, кажуть, бачили тільки у кіно, шифер жбурляло сільськими вулицями наче клаптики паперу.

“Я такого ще не бачила, тільки в телевізорі. Сиджу на подвір’ї і бачу, як літають якісь клейонки, папір і думаю шо це таке? І бачу – смерч. Такий чорний, крутиться і за дві секунди – нема даху”,– розповідає місцева мешканка Олена.

Пані Ауріка якраз була на вулиці і не встигла сховатись у хату. Вже, потім побачила, що у неї скривавлена рука, її побило уламками.

“Секундне діло. Добре, що не впало мені в голову. Шифером вдарило”, – показує жінка руку.

Zapysaty 8 scaled

Зірвані лінії електропередач у селі вже полагодили та відновили електропостачання. Комісія обстежила оселі селян та склала акти збитків. Селяни сподіваються, що влада відшкодує їм ремонт помешкань і просять посадовців не зволікати, адже дощі ллють без зупину та затоплюють кімнати.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено