Івано-Франківськ

Випадкове блокування дверей автомобіля: які є способи їх відкрити

Окрім того, можуть бути різні причини блокування людей.

Випадкове блокування дверей автомобіля: які є способи їх відкрити

Ситуація, з якою зіштовхувався майже кожен водій  блокування дверей автомобіля. Про це пише ПІК з посиланням на Апостроф.

До причин мимовільного блокування дверей можна віднести:

  • Збій в роботі електроніки. Центральний блок сигналізації і системи блокування не захищені від технічних або програмних помилок. Їх може спровокувати потрапляння сміття або вологи, збій в електроживленні, механічне пошкодження.
  • Збій в роботі блоку управління. В цьому випадку машина блокується не сигналізацією, а через спрацювання запрограмованих протоколів. Зазвичай це захищає автомобіль від викрадення в пробці або на стоянці. Якщо ж сам водій випадково зрушив або штовхнув його, система сприймає це як спробу викрадення і блокує авто.
  • Випадкова активація центрального замка. Вимикаючи двигун, дістаючи ключ із замка запалювання або просто повертаючи його, можна ненавмисно послати сигнал на блок управління блокуванням.
  • Залишення ключа в багажнику. На багатьох ключах є кнопка активації центрального замка, відкриття і закриття багажника. Зазвичай після шопінгу відкривається багажник, а водійські двері залишаються закритими. Якщо в цей момент залишити ключ в багажнику і закрити його, система блокується.

Способи розблокування

Існує кілька способів, використовуючи які ви розблоковуєте мимоволі закриті двері:

1. За допомогою запасних ключів

Насамперед потрібно скористатися дублікатом. Деякі виробники вкладають запасні ключі в магнітну коробку, прикріплену під заднім крилом автомобіля. Можливо, під час купівлі продавець забув згадати про цю перевагу, тому водій про неї не знає. Порада: перш ніж лізти під одне із задніх крил авто, краще посвітити туди телефоном або ліхтариком.

2. За допомогою ключа від іншого автомобіля

Імовірність того, що він підійде до заблокованого автомобіля мінімальна, але спробувати варто. Насправді, випадки, коли автомобіль вдалося відкрити ключем від автомобіля іншої моделі, не рідкісні. Є щасливчики, яким пощастило відкрити заблоковану Toyota Cresta ключем від Toyota Carina.

3. За допомогою професійних «зломщиків»

Зараз існують організації, які надають послуги з санкціонованого злому. Однак перш, ніж приступити до справи, фахівець зажадає документи на автомобіль. Краще щоб вони були на руках у водія. Іноді вдається вмовити майстра, але тільки в тому випадку, якщо після розблокування дверей документи виявляться всередині авто.

4. Шляхом натискання на кнопку електросклопідйомника

Тут перш, ніж дістатися до цієї кнопки, потрібно попередньо відігнути двері. Для цього необхідно: Взяти тонкий, плоский і міцний предмет (деревʼяний кілок, багнет лопатки для чищення снігу, але не викрутку, або руки). Обмотати його папером, щоб не пошкодити двері. Відігнувши двері, просунути довгий і тонкий предмет, на зразок штиря, міцного дроту або залізної трубки, в щілину між нею і кузовом. Дотягнутися до кнопки ЕСП і дочекатися, коли скло повністю опуститься. Потрапивши всередину автомобіля, загнути двері назад. У випадках, коли ключ знаходиться в замку запалювання або в положенні захисту від злому, цей спосіб буде марним.

5. За допомогою кнопки блокування дверей

Цей метод можна застосовувати на старих моделях автомобілів, у яких ще є такі кнопки. Для цього потрібно відігнути двері за алгоритмом, описаним вище. Після цього потрібно озброїтися шнурком або ниткою з петлею на кінці. Її потрібно опустити всередину автомобіля і постаратися зачепити кнопку. Затягнувши петлю, слід потягнути шнурок вгору і витягнути кнопку.

6. За допомогою дроту з гаком

Тут потрібен твердий і міцний дріт, на кінці якого слід зробити гачок. Відігнувши гумовий ущільнювач внизу скла водійських дверей, його потрібно просунути всередину і підчепити тягу механізму, який відкриває замок. Попередньо потрібно дізнатися, де саме він знаходиться, щоб не підчепити провода. Діяти потрібно плавно, без ривків.

7. Зламати замок водійських дверей

Зробити це можна за допомогою викрутки, звичайного цвяха або невеликої стамески. Також знадобиться камінь, палиця, молоток чи інший ударний інструмент. Приставивши металевий предмет до свердловини замка, потрібно вдарити по ньому і вибити його. В результаті цього варварського методу водій опиниться всередині автомобіля, але йому доведеться поміняти личинки замків.

8. Вибити бічне скло

За можливістю потрібно заздалегідь обклеїти скло ізолентою або скотчем, щоб потім не збирати уламки по всьому салону. Не заклеєним має бути тільки місце удару. Бити краще арматурою, монтуванням, молотком, битою або навіть поліном. Попередньо руку потрібно обмотати светром, футболкою або ганчіркою, щоб уникнути травм. Потрібно постаратися пробити невеликий отвір, щоб можна було вільно просунути руку. Бити скло цілком необовʼязково.

Щоб не опинитися в такій ситуації, необхідно:

  • завжди тримати ключі від автомобіля при собі;
  • зробити повноцінний дублікат з чіпом;
  • зберігати дублікат поза автомобілем;
  • відмовитися від опції автоматичного блокування дверей;
  • тримати хоча б одні двері відкритими, якщо при виході з авто ключ залишається в замку запалювання;
  • під час прогрівання машини залишати одне вікно або одні двері відкритими;
  • носити ключі від автомобіля, дистанційного керування та сигналізації на різних брелоках.

Крім цього, потрібно запамʼятати номер мінімум однієї компанії, що займається санкціонованим зломом автомобілів.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено