Івано-Франківськ

У Франківську відкрили пам’ятні дошки бійцям Мар’яну Орищуку та Назарію Ділеті (ФОТО)

Пам’ятні дошки розмістили на фасаді Ліцею №19 в Івано-Франківську.

FB IMG 1682394720609 scaled

 

Вчора, 24 квітня, відкрили дві анотаційні дошки полеглим героям Франківської громади Мар’яну Орищуку та Назарію Ділеті. Обоє франківців з початком повномасштабного вторгнення не вагаючись стали на захист своєї країни, пише ПІК.

Пам’ятні дошки розмістили на фасаді Ліцею №19 в Івано-Франківську. Саме тут Мар’ян та Назарій здобували освіту.

«Мар’ян, Назарій, Володимир та усі воїни, які загинули, зробили це за нас. За наше майбутнє, за майбутнє наших дітей та держави України. Як почалася війна, то Мар’ян говорив, що не може дивитися, як українців вбивають і катують, грабують і гвалтують. Сказав, що ховатися не буде і пішов… Війна триває, забираючи цвіт нації. Пройдуть роки і ми повинні пам’ятати та ніколи не забувати, завдяки кому можемо ходити на роботу, вчитися та радіти життю. Герої не вмирають, якщо ми їх пам’ятатимемо», – ділиться спогадами батькоМар’яна Орищука.

FB IMG 1682394741841 scaled

Довідково:

Мар’ян Орищук служив старшим солдатом у військовій частині 1241 Національної Гвардії України. На 12-му місяці служби несподівано і швидко обірвалося його молоде життя від артилерійського обстрілу в Луганській області.

Назар Ділета був мобілізований до Збройних Сил України. Службу проходив у бойовій зоні. Спочатку на Києво-Житомирському напрямку, потім в Дружківці, Краматорську, Білогорівці Бахмацького району Донецької області. У Білогорівці отримав поранення в ногу, проходив лікування у Житомирській лікарні. Опісля – відправився у батальйон м. Чернівці, де комісія ВЛК повернула Назарія на позицію на Донеччині, в село Білогорівка, там він отримав 2 контузії. Перебував в лікарні 5 днів і знову пішов на передову. Загинув 15 березня 2023 р.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено