Івано-Франківськ

Євроколію з Польщі не прокладатимуть до залізничного вокзалу у Львові: яка причина

Як раніше повдіомлялося, «Укрзалізниця» планує збудувати першу євроколію до кордону з Польщею у Раві-Руській вже до кінця 2023 року.

koliya

Залізничну колію європейського стандарту від українсько-польського кордону не прокладатимуть до залізничного вокзалу у Львові.

Про це на Всеукраїнському форумі міської мобільності повідомив представник Львівської міської ради Антон Коломєйцев, інформує ПІК з посиланням на ЦТС.

За його словами, колію ймовірно прокладуть до станції Скнилів, оскільки це дозволить мати зв’язок з аеропортом та поєднати вантажні і пасажирські перевезення.

 “Що стосується Скнилова – це кращий варіант, і ми як мінімум за нього вболіваємо. Він теж не супер гарантований станом на сьогодні.  З точки зору “Укрзалізниці”, він дає змогу зв’язати різні напрямки, зокрема, на Шегині та Мостиську разом. Він дає можливість значно краще поєднати вантажні та пасажирські перевезення, мати одразу короткий зв’язок з аеропортом.  Відповідно, шатл-автобус з залізничного вокзалу дає можливість достатньо добре завести у Скнилів поїзди з Києва”, – пояснив представник ЛМР.

Нагадаємо, що на запланованій до будівництва залізниці стандарту 1435 мм очікується рух зі швидкістю до 250 км/год.

Будівництво високошвидкісної залізниці з Варшави до Львова в рамках проекту магістралі, що має поєднати Україну і Польщу, може тривати від 3 до 5 років.

На початку 2022 року львівська міська влада, «Укрзалізниця», а також представники польських громад підписали меморандум про початок відновлення ділянки залізниці від «Рава-Руської».

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegr

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено