Івано-Франківськ

Мера Одеси Труханова арештували: перші подробиці

Строк тримання під вартою — 60 діб.

178801 1 large scaled

Мера Одеси Геннадія Труханова взяли під варту із правом внесення застави у 13 млн грн.

Про це у четвер повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Йдеться про кримінальне провадження, в якому мера обвинувачують у справі заволодіння 92 млн грн під час купівлі будівлі заводу “Краян”.

“Справа Одеського “Краяну” – міського голову Одеси взято під варту. Деталі згодом”, – пише САП.

Рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд.

Що передувало

У 2018 році суд відпустив його на поруки на той час нардепа від БПП Дмитра Голубова. Прокурор наполягав, що відтоді обставини змінилися, і закликав посилити запобіжний захід.

Підготовче засідання у цій справі не можуть провести ще з осені 2021 року. Нескінченні хвороби, відпустки, неявки обвинувачених та їхніх захисників затягували розгляд — все для спливу строків притягнення до відповідальності.

 Зрештою, у квітні САП подала клопотання про застосування застави до обвинувачених, які суд частково задовольнив. Геннадія Труханова зобов’язали сплатити майже 31 млн грн застави. Однак він сплатити цю суму не зміг, тому САП направила до суду клопотання про зміну запобіжного заходу на тримання під вартою із альтернативним правом внесення застави у 50 млн грн.

Центр протидії корупції повідомляв, що з лютого 2022 року Труханов щонайменше шість разів виїжджав за кордон, тому, за версією обвинувачення, «є ризик, що він може переховуватися від суду за кордоном». Мер заявив про політичний тиск з боку САП, сказав, що він давав присягу і не збирається ховатися.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено