Івано-Франківськ

Пересадили серце, легені, печінку: у Львові лікарі виконали рекордну кількість одномоментних трансплантацій (ФОТО)

Зокрема, медики врятували чотири життя.

Пересадили серце, легені, печінку: у Львові лікарі виконали рекордну кількість одномоментних трансплантацій (ФОТО)

Лікарі у Львові виконали рекордну кількість одномоментних трансплантацій: пересадили серце, легені, печінку, нирку та підшлункову залозу. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише ПІК.

  • Нирку та підшлункову залозу отримала 33-річна медсестра з Рівненщини Олена Ткачук, яка з п’яти років хворіла на цукровий діабет.
  • Легені пересадили чоловікові з Донеччини, який мав діагноз кістозна гіпоплазія обох легень. Три роки він жив на кисневій підтримці.
  • Печінку трансплантували 43-річному жителю Закарпаття. Його власний орган вбив цироз. Останні місяці чоловік балансував між життям та смертю.
  • Серце пересадили 48-річному львів’янину. На свій рятівний орган чоловік чекав рік. У нього — кардіоміопатія. Серце не могло перекачувати кров і ризикувало зупиниться щомиті.

“Трансплантувати підшлункову, а це вважається одним з найскладніших у світі хірургічних втручань, їм допомогли хірурги київської клініки «Феофанія». Ці лікарі своїми руками створюють нову сторінку в історії української медицини! Впровадження нових типів пересадок органів – велике досягнення, яке допомагає рятувати життя українців”, – написав він.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено