Івано-Франківськ

437 доба війни в Україні: підрозділи сил оборони відбили близько 50 атак росіян

Розпочалася чотириста тридцять сьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

На чотирьох напрямках ЗСУ зупинили 24 ворожі штурми - Генштаб

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – відбито близько 50 атак окупантів. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, наші захисники тримають оборону.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу станом на 6 травня, передає ПІК.

Головне із зведення:

  • На Лиманському напрямку противник наступальних дій не проводив.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають бої у місті Бахмут. Безуспішно окупанти атакували у напрямку Григорівки, Іванівського та Нью-Йорка. 
  • На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районі Авдіївки, успіху не мав.
  • На Мар’їнському напрямку протягом минулої доби наші воїни відбили атаки в районі Мар’їнки.
  • На Шахтарському напрямку минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Обстріляв Шахтарське, Пречистівку та Вугледар на Донеччині.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Обстріляв понад 40 населених пунктів.
  • Українських громадян, які відмовились від отримання російського паспорта, окупанти у місті Старобільськ примусово виселяють із власних осель. Зазвичай, в помешкання приходять не більше двох разів. На третій раз людей і їх речі силоміць викидають на вулицю. Окупантів не зупиняє навіть той факт, що у помешканні можуть проживати неповнолітні діти. Після виселення такі громадяни потрапляють до фільтраційних пунктів, а їх житло віддають військовослужбовцям російської окупаційної армії під заселення.
  • Авіація Сил оборони за добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Також збито 5 ворожих БПлА типу «Shahed-136/131», 2 БПлА типу «Zala», 1 «Орлан-10», 1 «Куб» та 1 БПлА типу «Ланцет».
  • Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 5 районів зосередження озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів та пально-мастильних матеріалів, 1 засіб протиповітряної оборони та ще 5 важливих цілей противника.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено