Івано-Франківськ

Найкращі реакції британців та українців: меми про коронацію Чарльза ІІІ

У суботу, 6 травня, відбулась коронація Чарльза ІІІ.  Це перша така подія за останні 70 років у Великій Британії.

Найкращі реакції британців та українців: меми про коронацію Чарльза ІІІ

У мережі створили безліч мемів на тему коронації Чарльза ІІІ, згадуючи як принца Луї, так і принцесу Діану. Українці не оминули увагою коронацію нового монарха та слідкували за подією. Особливо сподобались кольори, в яких на свято з’явилась Джилл Байден з онукою. Про це пише ПІК з посиланням на 24 канал.

Коронація нагадала весілля, на яке зібралось безліч гостей. Поїздка монаршого подружжя в кареті трохи нагадала користувачам сцену зі “Шрека”. Об’єктом жартів стало коронаційне крісло святого Едуарда, виготовлене ще понад 700 років тому.

  • Загалом 6 травня було гарним днем для багатьох: згадали і про пропагандиста Захара Прилєпіна, автомобіль.
  • Звісно, найбільше мемів про коронацію Чарльза ІІІ генерували самі британці. Ще до урочистої події лондонці хвилювались через погоду: і справді, 6 травня накрапав дощ. Користувачі жартують, що до “вибору погоди” цього дня могла бути причетна принцеса Діана. 
  • Не могли не згадати й про принца Гаррі. Його обличчя перед камерами затулила принцеса Анна головним убором. Також пожартували про його книжку “Запасний”.
  • Ті, хто уважно слідкував за трансляцією, помітили на відео смерть з косою. Фани жартують, що так переховувалась Меган Маркл, яка все-таки приїхала на захід.

image 1 1 image 2 1 image 3 image 4

До слова, у Лондоні завершилася коронація Чарльза ІІІ, тепер він офіційно став королем Великої Британії. Урочиста церемонія у Вестмінстерському абатстві тривала кілька годин, проте британці святкуватимуть історичну подію ще два дні.

image 5 scaled

Від України на коронації Чарльза ІІІ були присутні перша леді Олена Зеленська та прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Король Карл III і королева Камілла були короновані у Вестмінстерському абатстві, знаменуючи собою символічний початок нової королівської ери у Великої Британії.

Перед 2300 гостями, у тому числі понад 100 главами держав, король також пообіцяв підтримувати протестантську релігію у Сполученому Королівстві та зберігати права англіканської церкви, як зазначено в акті парламенту.

Десятки тисяч зібралися від Букінгемського палацу до абатства, багато ще з ночі чергував, щоб забезпечити гарний вид під час церемонії, у якій взяли участь 7000 військових і 19 військових оркестрів, найбільше за будь-який державний захід з часів Коронація королеви Єлизавети II у 1953 році.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено