Івано-Франківськ

Звільнення від сплати податку «для своїх»: Коломийську міськраду зобов’язали переглянути рішення

Антимонопольний комітет зобов'язав міську раду переглянути рішення щодо встановлення пільги зі сплати земельного податку для юридичних осіб комунальної форми власності.

rat 570x387 1

Коломийська міська рада прийняла рішення, що встановлює пільги зі сплати земельного податку для юридичних осіб комунальної форми власності.

Таким чином це створює суб’єктам господарювання нерівні умови діяльності порівняно з іншими, які діють на одному ринку, про це повідомляє Антимонопольний комітет України, пише ПІК.

“Коломийська міськрада прийняла рішення від 24.06.2021 №782-16/2021 «Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку» в редакції, яку Відділення не погодило. Зазначимо, що Коломийська міська рада раніше надсилала на погодження проєкт рішення і Відділення погодило його, але в іншій редакції. Цим прийнятим рішенням встановлювалися пільги зі сплати земельного податку фізичним та юридичним особам, що передбачені Податковим кодексом, водночас звільнено від сплати земельного податку суб’єктів господарювання комунальної форми власності”, – пояснюють у комітеті.

Відтак, Адміністративна колегія Західного МТВ АМКУ 8 травня 2023 року визнала дії Коломийської міської ради порушенням законодавства та зобовﹸязала її припинити його впродовж двох місяців.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено