Івано-Франківськ

Від початку року на Івано-Франківщині виявили 128 випадків крадіжок електроенергії

Здавалось би, що під час воєнного стану кількість крадіжок мала б зменшитись. Однак статистика говорить про інше – порушників закону

1611910588 kak ocenivalas yuridicheski krazha yelektroyenergii 100 let nazad 750x430 1

За минулий рік на території області зафіксовано 546 випадків крадіжок електроенергії. А за три місяці цього року таких випадків вже виявлено 128, повідомляє ПІК із посиланням на Прикарпаттяобленерго.

Найбільше порушників серед побутових споживачів, 82% від усіх виявлених випадків. Якщо скласти умовний рейтинг крадіжок, то найбільше їх за перший квартал цього року виявили у Яремчанській, Калуській та Коломийській дільниці.

Основними видами порушень, як і раніше, залишаються самовільне підключення поза приладами обліку, використання постійних магнітів для зупинки лічильників та пошкодження, відсутність  пломб. Збитки від такої “економії” споживачів чималі: минулого року вони перевищили суму у 6 мільйонів гривень.

Змінилися і місця виявлення крадіжок. Якщо раніше виявляли крадіжки в переважній більшості на підприємствах чи у розважальних закладах – пабах, ресторанах, відпочинкових комплексах, де є велике споживання електроенергії, то сьогодні – у звичайних житлових будинках, які забезпечують свої комунальні потреби за рахунок електроенергії, яка фактично не обліковується.

Наприклад, електричне опалення чи навіть малі підприємства у переобладнаних житлових будинках.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено