Івано-Франківськ

Після відбою: які наслідки чергової ворожої атаки дронами-камікадзе (ФОТО, ВІДЕО)

Тривога була пов'язана з масованою атакою російських безпілотників.

112 scaled

ПІК зібрала усі головні новини станом на 09:00 з регіонів України, вдосвіта 13 травня 2023 року зазнали атаки ударними БпЛА іранського виробництва «Shahed-136/131».

“Усього зафіксовано 21 пуск. На різних напрямках знищено 17 баражуючих боєприпасів із застосуванням зенітного ракетного озброєння, винищувачів, мобільних вогневих груп“, – розповіли у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

Крім того, уночі знищено БпЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10».

photo 2023 05 13 09 12 14 scaled

Хмельниччина

У результаті влучання в об’єкт на території однієї з громад Хмельницького району виникла пожежа.

Унаслідок вибухових хвиль у Хмельницькому пошкоджено навчальні заклади, медичні заклади, адміністративні будівлі, промислові об’єкти, багатоповерхові та приватні житлові будинки.

Є постраждалі і поранені (станом на 8:00 – п’ять людей). Усі служби працюють над ліквідацією наслідків. Евакуація, наразі, не проводиться.

Більше подробиць та відео – ТУТ.

Львівщина

Про звуки, схожі на вибухи, повідомляли ще до початку повітряної тривоги. Її оголосили на території регіону о 05:06. Пізніше місцеві жителі також повідомляли про повторні вибухи.

«Була загроза атаки ворожими дронами-камікадзе. У Львівській області спокійно. Звуки вибухів, які чули у різних районах нашої області, – це відлуння роботи ППО в іншій області», – розповів голова ОВА Максим Козицький.

2ED79498 AD41 44E0 ADC4 A773A7E3582D scaled

Київщина

Усі ворожі дрони, які вночі рухалися на Київ, були знищенні. За попередньою інформацією, це були “шахеди”, однак про їх кількість у КВМА не повідомляють.

Також зазначається, що в столиці руйнувань та травмованих не зафіксовано.

photo 2023 05 13 09 10 09 scaled

Водночас речник ДСНС України Олександр Хорунжий у етері національного телемарафону заявив, що на Київщині внаслідок падіння безпілотника пошкоджений житловий будинок та спалахнула пожежа.

Миколаївщина

Вночі о 01:23 ворог здійснив обстріл Миколаєва, за попередньою інформацією ударними дронами іранського виробництва Shahed-136/131.

“Через влучення боєприпасів пошкодження зазнав п’ятиповерховий житловий будинок та зруйновано двоповерхову будівлю на підприємстві. Внаслідок обстрілу виникли пожежі на обох обʼєктах, які були оперативно ліквідовані підрозділами ГУ ДСНС України в Миколаївській області. Троє людей постраждали“, – написав Кім.

Він додав, що за даними повітряного командування “Південь”, вночі на Миколаївщині було збито один ворожий ударний БПЛА.

photo 2023 05 13 08 28 11 scaled

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич зазнчив, що пожежа сталася на підприємстві. Поруч постраждали житлові будинки, постраждали три людини.

“В одній із п’ятиповерхівок вибиті практично всі вікна, пожежі в трьох квартирах. Одну постраждалу забрала швидка, двом надали медичну допомогу на місці”.

Додамо, що в “Укрзалізниці” повідомили про затримку поїздів.

Зокрема, затримуються потяги, що курсують через Закарпаття. Очікується суттєва затримка щонайменше двох рейсів:

  • №38/36 Ужгород, Перемишль – Одеса;
  • №716 Перемишль — Київ.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено