Івано-Франківськ

Можливі два сценарії: що буде з Білоруссю, якщо Лукашенко помре

Білорусь ніколи не була в цій ситуації, напевно, від часів Сталіна, який помер, а його соратники якийсь час це приховували.

Можливі два сценарії: що буде з Білоруссю, якщо Лукашенко помре

У разі смерті президента Білорусі Олександра Лукашенка можливі два сценарії розвитку подій. Про це в ефірі Єдиних новин заявив білоруський політичний аналітик Артем Шрайбман, пише ПІК.

“Якщо подивимося на досвід інших країн, то багато залежить від того, чи дійсно це відбувається таємно, чи правляча еліта немає часу, щоб передомовитися”, – каже він.

У другому випадку, за чинною у Білорусі Конституцією, влада переходить до голови Верхньої палати парламенту Наталії Кочанової, яка є однією з найвідданіших Лукашенку чиновниць.

” Від неї та сил, які здатні на неї впливати, залежатиме майбутнє Білорусі. Очевидно, що цим користуватиметься Росія. У перші дні чи години Росія спробує нав’язувати свої сценарії. Думаю, що в сьогоднішній білоруській правлячій верхівці немає людей, які намагалися б цьому чинити опір, тобто якийсь консенсус з Росією вони знайдуть стосовно того, що буде далі”, – каже аналітик.

Водночас тимчасовий лідер має протягом двох місяців провести нові президентські вибори. Однак, якщо в правлячих колах буде час домовитись, а не одразу доведеться сповіщати білорусів про смерть Лукашенка, то діятиме інший сценарій.

Нагадаємо, що у ЗМІ поширюється інформація про погіршення стану здоров’я Лукашенка. Зокрема, на параді у Путіна, він виглядав не дуже, й навіть не залишися на святковий обід. У День білоруського прапора самопроголошений президент також не виступив.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено