Івано-Франківськ

17 прикарпатців отримають від держави мікрогранти на започаткування й розвиток бізнесу

За підсумками шостої хвилі подачі заяв Івано-Франківська область в першій п'ятірці за кількістю отриманих позитивних рішень.

17 прикарпатців отримають від держави мікрогранти на започаткування й розвиток бізнесу згідно урядової програми «єРобота».

Загалом від початку року 53 підприємці Прикарпаття отримали гранти на розвиток свого бізнесу на майже 12.5 млн  грн, повідомляє голова ОДА Світлана Онищук.

“В процесі реалізації своїх бізнес-проектів вони створять 109 робочих місць. Переважна більшість грантоотримувачів планують витратити кошти мікрогранту на придбання обладнання, необхідного для ведення бізнесу”, – йдеться у повідомленні.

Найпопулярнішими сферами діяльності серед отримувачів мікрогранту є:

  • оптова та роздрібна торгівля;
  •  ремонт автотранспортних засобів;
  • тимчасове розміщування й організація харчування;
  • переробна промисловість.

Урядовий проєкт «єРобота» включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення нових робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.

Обов’язковою умовою надання коштів мікрогранту є створення нових робочих місць. Згідно цієї урядової програми українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення.

До прикладу, цього року на реалізацію урядової програми бюджетом передбачено 1,8 млрд грн, що дозволить видати близько 10 000 мікрогрантів.

Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду ведення підприємницької діяльності. Для цього потрібно подати заявку через портал Дія.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено