Івано-Франківськ

Масований ракетний удар: пролунали вибухи на Полтавщині, Вінниччині та Хмельниччині

Повітряна тривога на всій території України.

Сили та засоби ППО знищили усі ракети та "шахеди", якими росіяни атакували Україну вночі

Як вже повідомляла ПІК, в ніч на 18 травня росіяни здійснили чергову масовану ракетну атакуЦього разу вона була здійснена зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, Ту-160 з району Каспію, ймовірно били крилатими ракетами типу Х-101/555.

«Ворог атакує крилатими ракетами! Сили оборони в області відпрацьовують повітряні цілі», – Вінницька ОВА.

Хмельницька область та Житомирська область – місцеві також чують вибухи. О 05:00 надійшла інформація про вибухи на Київщині. Працює ППО.

IMG 5610

Водночас повідомляють про повторні вибухи на Хмельниччині.

Станом на 5:20 у Києві кілька вибухів пролунали в Дарницькому та Дніпровському районах, повідомив міський голова Кличко. Дані по постраждалих та руйнувань наразі уточнюють.

IMG 5611

У столиці відпрацювали сили протиповітряної оборони, повідомила вранці Київська міська військова адміністрація.

“Декілька вибухів пролунали в Дарницькому та Дніпровському районах столиці. Зафіксовано падіння уламків”, – уточнив мер Києва Віталій Кличко.

Загоряння внаслідок падіння уламків сталося в гаражному кооперативі у Дарницькому районі. В цьому ж районі фіксують падіння уламків іще в кількох місцях.

photo 2023 05 18 07 50 50 scaled

“Унаслідок падіння уламків сталося загоряння нежитлової будівлі в Деснянському районі. Усі необхідні служби працюють на місці“, – зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

Постраждалих на місцях падіння уламків у Дарницькому та Дніпровському районах наразі немає. До медиків звернень поки що не було, додав Кличко.

Після запуску ракет, ворог задіяв над столицею свої розвідувальні дрони.

Наслідки нічної атаки

О 06:00 дали відбій повітряної тривоги у столиці. За попередньою інформацією, усі ворожі цілі в повітряному просторі Києва були виявлені і знищені.

“Триває серія безпрецедентних за своєю потужністю, інтенсивністю та різноманітністю повітряних атак на Київ. Дев’ятий за ліком повітряний напад на столицю з початку травня! За попередньою інформацією, усі ворожі цілі в повітряному просторі Києва були виявлені і знищені! Остаточні дані про кількість, тип ракет та безпілотників незабаром повідомлять Повітряні сили”, – додав Попко.

Найбільші пошкодження зафіксовано в Дарницькому районі. Там виникла пожежа на території гаражного кооперативу, але її вже ліквідували. В решті районів можуть бути падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону. Інформації про потерпілих досі немає.

Додамо, що пізно ввечері 17 травня росіяни також атакували Одесу. Більшість ракет було знищено силами Протиповітряної оборони.

  • Є влучання в один з об’єктів промислової інфраструктури. В наслідок ракетного удару одна цивільна особа загинула, дві людини – отримали поранення.

photo 2023 05 18 08 12 07 scaled

НОВИНА ДОПОВНЮЄТЬСЯ…

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено