Івано-Франківськ

450 доба війни в Україні: найгарячіші бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку

Розпочалася чотириста п’ятдесята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни.

438 доба війни в Україні: ЗСУ відбили понад 50 атак ворога на Донеччині

Протягом минулої доби росіяни завдали 39 ракетних та 39 авіаційних ударів, а також здійснили 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за минулу добу відбулось 29 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту. Найгарячіші бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку, пише ПІК з посиланням на ранкове зведення Генштабу 19 травня.

Головне із зведення:

  • На Лиманському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. До того ж, минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Іванівське.
  • На Авдіївському напрямку противник провів наступальні дії у напрямку населених пунктів Сєверне та Первомайське, успіху не мав.
  • На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка, а також атаку у напрямку Новомихайлівки.
  • На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.
  • У зв’язку з великими санітарними втратами, російські окупанти все більше  використовують цивільні медичні заклади населених пунктів у власних цілях. Зокрема, у тимчасово окупованому Луганську, Залізнична лікарня використовується загарбниками як військовий шпиталь, де лікують поранених військовослужбовців російської федерації та найманців з ПВК «вагнер».
  • Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника
  • Протягом минулої доби було знищено 21 крилату ракету, а також 8 ворожих БпЛА різного типу.
  • Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, 3 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, зенітно-ракетний комплекс противника, 7 станцій радіоелектронної боротьби та радіолокаційну станцію.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено