Івано-Франківськ

Представники трьох прикарпатських громад вивчали досвід данських колег в управлінні муніципалітетом

Поїздка відбувалася в рамках ініціативи «Мости довіри», яку започаткували в Програмі «U-LEAD з Європою». 

347243669 798077231915818 6437068185431039819 n scaled

Представники Галицької, Долинської та Городенківської територіальних громад протягом тижня вивчали досвід данських колег в управлінні муніципалітетом.

Програма навчального візиту включала розгляд різних напрямків роботи муніципалітету Гульборгсунн, зокрема муніципальної співпраці та підтримки НГО, просторового планування, залучення громадян до стратегічного планування, адміністративних послуг, «зеленої» енергетики тощо.

Під час поїздки чи не найбільше уваги приділялося вивченню досвіду співпраці муніципалітету з громадським сектором. У муніципалітеті Гульборгсунн діє 400 громадських та волонтерських об’єднань, які отримають все необхідне для роботи та реалізовують спільні проєкти, йдеться на сторінці  ULEAD з Європою в Івано-Франківській області.

Представники прикарпатських громад вивчали роботу муніципалітету в обслуговуванні громадян та наданні адміністративних послуг. Там місцевий ЦНАП та міська бібліотека функціонують в рамках одного великого громадського простору. У приміщенні є простір для проведення заходів та відпочинку за настільними іграми, діє STEM-лабораторія та облаштовано приміщення для творчої діяльності і здобуття практичних навичок у різних сферах.

“Повноваження органів місцевого самоврядування України та Данії дуже схожі, виклики, з якими стикаються українські громади успішно були подолані данцями, тому нашим муніципалітетам точно є що перейняти в данських колег. Перш за все це стосується управління освітою, дошкіллям, закладами культури, наданням якісних адміністративних послуг, залучення мешканців до прийняття рішень,  тому цей досвід, який почерпнули учасники під час поїздки, дуже релевантний до повноважень наших територіальних громад” – розповів радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування U-LEAD Максим Чопей

Це перша поїздка в данський муніципалітет. Заплановані також тематичні стажування в напрямку співпраці з бізнесом та досвід з налагодження міжмуніципального співробітництва.

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено