Івано-Франківськ

Провину не визнав: у Львові коригувальника російських ракет засудили до довічного ув’язнення

47-річного Владислава Козєєва, який фотографував військові об’єкти у Львівській області та надсилав їх росіянину, визнали винним у державній зраді.

screenshot 20230516 224533 gallery 2 666x394 1

Колегія суддів Залізничного районного суду міста Львова 16 травня винесла йому вирок — довічне увʼязнення з конфіскацією майна.

Прокурор Тарас Ковальчук сам запропонував призначити найсуворіше покарання. Адже обвинувачений, окрім отриманих завдань, самостійно з ідеологічних мотивів шукав інформацію і передавав її росіянам, пише Судовий репортер.

Під час обшуку в Козєєва вилучили телефон, який став одним із ключових доказів. Хоча захисник наголошував на недопустимості доказів, а обвинувачений  відмовлявся підтвердити, що телефон належить йому.

За допомогою спеціальних програм слідчі змогли відновити на телефоні Козєєва видалені знімки, які, ймовірно, він також надсилав росіянам. Це фото наслідків ракетного удару по Львову, військової частину та військової техніки в одному з сіл Львівщини,  навчального центру ЗСУ, нафтобази, мосту та ін.

20230516 224701 2048x1490 1 scaled

Своєї провини Козєєв  не визнав, кажучи, що не робив того, про що написано в обвинуваченні.

У судових засіданнях він поводився досить зухвало. Під час оголошення вироку Козєєв впевнено посміхався, а опісля відмовився брати примірник рішення і відповів: «Відправте до Верховного Суду».

Козєєв має українське громадянство, але народився у місті Улан-Уде — столиці Республіки Бурятія РФ. У 2008-2010 роках його умовно засудили за шахрайство — привласнення 3600 гривень. Знайому він обманув, що позичає гроші чи то для купівлі земельної ділянки, чи то щоб придбати диван в квартиру, бо мав намір приймати гостей.

У Козєєва було двоє дітей, але останні роки він проживав зі своїми батьками. 20 травня минулого року його затримали в батьківському домі, з вікон якого він робив деякі фото для росіян, оскільки це неподалік залізничних колій.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено