Івано-Франківськ

У Болехові депутати не підтримали пропозицію мера, виділити 2 мільйони гривень на ремонт дороги

За словами Івана Яцинина, дорога "Болехів-Козаківка" майже не проїзна.

У Болехові депутати не підтримали пропозицію мера, виділити 2 мільйони гривень на ремонт дороги

У Болехові, 18 травня 2023 року, відбулася позачергова 29 сесія міської ради. На якій зокрема, обговорювали питання ремонту дороги “Болехів-Козаківка”. Про це повідомляють на сайті міської ради, пише ПІК.

“Ми разом з головами та заступниками Долинської, Витвицької та Вигодської громад мали зустріч з головою ОВА Світланою Онищук та в.о. керівника ДП «Дороги Прикарпаття» Лесею Вітовською, на якій йшлося про стан та утримання доріг у громадах. Очільниця Прикарпаття запевнила нас, що адміністрація виділить кошти на ремонт тих доріг, які перебувають у критичному стані, але тільки за умови співфінансування з місцевих бюджетів”, – сказав міський голова Іван Яцинин.

Він додав, що у Болехівській громаді мова йшла про дорогу Болехів-Козаківка, стан дорожнього полотна на якій вкрай незадовільний.  Усі громади вже виділили кошти на співфінансування, навіть найбідніша громада в області, Витвицька, вишукала та спрямувала  субвенцію з місцевого бюджету в сумі 850 тис. грн. Долинська громада спрямувала обласному бюджету 10 млн грн. 

” Нам необхідно виділити з місцевого бюджету 2 мільйони гривень, а облдержадміністрація надасть 3,5-5 мільйонів. Тому я пропоную вам переглянути свою позицію”, – зазначив Іван Васильович.

Однак депутати відмовилися виділяти кошти на співфінансування для експлуатаційного утримання  дороги місцевого значення Болехів-Козаківка. Вони переконані, що поточний ремонт дороги не буде ефективним.

Проте у зв’язку з дією воєнного стану видатки на капітальні ремонти взагалі заборонені! Тому поточний ремонт дороги – єдиний вихід, щоб хоч трохи покращити її транспортно-експлуатаційні якості.

Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено