Івано-Франківськ

Що відбувається у Бєлгородській області та чого очікувати – пояснення ГУР

Схоже, так звана “спецоперація” Росії точно йде по плану. Ну, або майже. 

Що відбувається у Бєлгородській області та чого очікувати - пояснення ГУР

Сьогодні росіяни у Бєлгородській області РФ не знають, що відбувається — їм однозначно не вистачає укриттів. Сьогодні близько 11:50 ранку новинні стрічки заполонили повідомлення про повітряну тривогу у Бєлгороді. Також тамтешні канали у Telegram повідомляли про роботи безпілотників у їхньому небі. Про це пише ПІК з посиланням на ВІКНА.

Раніше відомий російський військовий легіон Свобода Росії повідомив у своєму Telegram, що почав операцію зі звільнення російських територій “від путінських зомбі”. У дописі закликають не панікувати, а також не протистояти легіону.

Уже за кілька годин після цього було повідомлення від Легіону Свобода Росії про звільнення населених пунктів у Бєлгородській області.

“Легіон та РДК повністю звільнили Козинку, Білгородської області. До Грайворона зайшли передові загони. Рухаємось далі. Росія буде вільною!” — пишуть вони.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков підтвердив інформацію, але він вирішив, що на територію Грайворонського округу “зайшла ДРГ ЗСУ”. За його словами, підрозділи РФ та ФСБ “вживають заходів”.

  • Оновлено 16:50. Попередньо, поблизу населеного пункту Прохорівка впав вертоліт Мі-8. До міста Грайворон прямують автобуси для евакуації цивільного населення.
  • Оновлено 17: 50. Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков повідомив, що внаслідок обстрілів в області вже відомо про шістьох постраждалих.

Також він зазначає про пошкодження приватних будинків, влучання зафіксували в будівлю адміністрації Грайворона та дитячий садок в селі Замостя.

Реакція України

Звісно, для українців такі події стали неочікуваними. Речник ГУР Андрій Юсов дав коментар стосовно ситуації у Бєлгороді.

“Легіон Свобода Росії та РДК проводять операцію на території Бєлгородської області для створення “смуги безпеки” для захисту цивільних українців”, — сказав Юсов.

За його словами, операцію проводять виключно громадяни Росії.

Також начальник ГУР Кирило Буданов звернувся до російських військових та закликав їх здаватися в полон.

“Я звертаюся до російських військових — тих, кому вдалося вижити у штурмах та окопах. Буде ще гірше. У вас є вибір — померти чи врятувати своє життя”, — заявив Буданов.

Радник голови ОП Михайло Подоляк також заявив у своєму Twitter, що Україна не має ніякого безпосереднього стосунку до подій у Росії:

“Єдиною рушійною політичною силою в тоталітарній країні закручених гайок завжди неминуче стає партизанський рух зі зброєю в руках. Україна із цікавістю спостерігає за подіями в Бєлгородській області Росії та вивчає ситуацію, утім не має до неї безпосереднього стосунку”.

Як відомо, танки продаються в будь-якому російському військторзі, а підпільні партизанські загони складаються все-таки з громадян Росії.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено