Івано-Франківськ

У Повітряних силах пояснили специфіку атаки дронів-камікадзе

Через загрозу "Шахедів" повітряна тривога може тривати довго.

42 1

Ворог керує дронами-камікадзе іранського виробництва через супутник, ці БПЛА намагаються ввести в оману українську ППО.

Про це повідомив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат, пише УП.

Масштабна і тривала тривога фактично по всій території України в ніч на 28 травня оголошувалась через рекордну атаку Росії “Шахедами”. Ігнат роз’яснив підступність атаки дронами-камікадзе.

 “Летіли з півдня та півночі (зазвичай ці напрямки ворог виористовує для завдання ударів “Шахедами”). Далі вони летять групами, партіями розлітаються по різних напрямках, в кожного дрона свій маршрут, кожен БПЛА має GPS-навігацію, керується через супутник, таким чином він може літати навіть по колу, і за певний час завдати удару”, – йдеться у повідомленні.

За словами Юрій Ігнат, противник  намагається заплутати, ввести в оману нашу протиповітряну оборону, використовує рельєф місцевості, щоби зникати з радарів.

“І дрони-камікадзе, такі як Shahed, і крилаті ракети створені для того, щоб долати систему протиповітряної оборони, але, як бачимо, українська ППО сильнішає з кожним днем. Хотілося би більше мати засобів, щоб отримувати стопроцентний результат. І з цим краще може впоратись мабуть літак F-16, який ми так довго чекаємо”, – додав речник Повітряних сил.

За словами Ігната, в нічний час доби наразі найефективніший засіб проти іранських дронів – зенітні керовані ракети, які мають велику зону ураження, порівняно з малим ППО. Використовується також авіація.

Звісно, ідеально було б знищувати “Шахеди” менш витратними силами мобільних вогневих груп, пояснює речник Повітряних сил, але в нічний час ефективність їхньої роботи, на жаль, не є великою.

Хоча цієї ночі, частину дронів вдалося знищити і цим групам, додав офіцер.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено