Івано-Франківськ

У нового керівника “Укрзалізниці” провели обшуки: він прокоментував ситуацію

Лященка підозрюють у "відкатах" під час тендерів УЗ.

1068

У кабінеті нового очільника “Укрзалізниці” Євгена Лященка у вівторок, 30 травня, Національне антикорупційне бюро України провело обшуки. Обшуки пов’язані із закупівлями для потреб галузі, керівника підозрюють у корупції, пише ПІК.

Лященко дав НАБУ роз’яснення щодо можливих зловживань у закупівлях для УЗ, хоча йдеться про період до його приходу на посаду.

«Вкотре наголошую, що серед моїх першочергових завдань на позиції керівника Укрзалізниці — подолання корупційних схем. Сьогодні особисто  надав усі роз’яснення НАБУ, щодо можливих зловживань у закупівлях. Хоча перевірки закупівель проводяться за той період, коли вони не входили до зони моєї відповідальності. Ми відкриті до будь-яких перевірок, готові сприяти слідчим діям та підтримувати прозоре і неупереджене розслідування всіх можливих зловживань у компанії», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Як повідомлялося, минулого тижня НАБУ та САП затримали одного з заступників керівника закупівельного підрозділу Укрзалізниці та провели обшуки в компанії. Він підозрюється в отриманні неправомірної вигоди за сприяння в укладенні договорів з «потрібними постачальниками» для потреб залізниці. За свої «послуги» він отримав новий автомобіль Toyota Camry, придбаний в автосалоні за 1,55 млн грн. Інформацію про можливі зловживання з боку зазначеного посадовця до правоохоронців, у тому числі і НАБУ, Укрзалізниця передала ще у квітні 2023 року.

Нагадаємо, Євген Лященко, лише два місяці тому очолив “Укрзалізницю”.

 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено