Івано-Франківськ

Як свого часу франківські архітектори відхилили проєкт бізнесмена Бойка (ФОТО)

Свого часу бізнесмен Мирослав Бойко планував побудувати 16-поверхівку поруч зі своїм готелем «Надія». Але не так сталося, як гадалося.

big DSC 2321 scaled

Влітку 2009 року на містобудівельній раді бізнесмен Мирослав Бойко представив проєкт реконструкції свого готелю «Надія».

Що передбачав проєкт?

А на ескізах 16-поверхова вежа з дзеркальними стінами, в яких пливуть відображення пухнастих хмаринок, виглядає сучасно, модно, претензійно. Готель створив би нову домінанту у перспективі вулиці Незалежності, площа практично б зникла, писав свого часу ГК.

1 20

Ліве крило «Надії» – зі сторони драмтеатру – збиралися реконструювати і підняти на кілька поверхів. Там планувався спа-центр. До правого крила також хотіли добудувати дзеркальний паралелепіпед, але значно нижчий.

6 12

Якою була відповідь архітекторів

Містобудівельна рада проект відхилила. І не тому, що сумнівалася в спроможності інвестора. Архітекторів обурили намагання забудувати одну з небагатьох порівняно просторих площ, які ще залишилися у місті.

6 11

До того ж, пам’ятник Франкові геть би загубився під цим громаддям, а вікна десятків квартир сусідньої п’ятиповерхівки назавжди занурилися б у тінь. Тож підпис головного архітектора Івано-Франківська Ігоря Гаркота так і не прикрасив розроблений на замовлення ТзОВ «Надія» проєкт забудови.

23845361 1886827314690817 649169473 n 2

Ігор Гаркот

Взявши це до уваги, а також неможливість забудови площі, згідно з генпланом, тодішній головний архітектор міста Ігор Гаркот відхилив проєкт.

Що було далі? 

На початку червня 2009 року депутати Івано-Франківської міської ради ставили на голосування питання подане членами комісії, що займається справами забудови обласного центру. Питання стосувалося звільнення від виконання обов’язків голови комісії Мирослава Бойка. На жаль для одних і на щастя для БЮТу – Бойко залишився головою.

Під час голосування, до речі, Мирославу Бойку згадали і будинок біля ратуші, який прославив місто на всю Україну через замурування всередині будови баштового крану.

6292571

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено