Івано-Франківськ

На Тернопільщині чоловік відмовився від мобілізації: як його покарали

На суді чоловік визнав себе винним та розкаявся.

Кому з мобілізованих можуть анулювати повістку: пояснили в ЗСУ

У Тернопільській області судили чоловіка, якого визнали придатним до мобілізації, проте він не прибув до навчального центру, отримавши бойову повістку. За це його засудили до 3 років позбавлення волі, замінивши це на 1 рік та 6 місяців іспитового терміну.

За даними Бучацького районного суду, жителя Тернопільщини у червні 2022 року визнали придатним до проходження військової служби.

24 серпня йому видали бойову повістку для проходження служби в одному із навчальних центрів підготовки, проте чоловік не прибув у визначений термін, пише ТСН.

На суді чоловік провину визнав. Він повідомив, що після оголошення воєнного стану він добровільно прийшов до військкомату та отримав повістку, після чого прибув до навчального центру у Житомирі. Проте його повернули звідти через стан здоров’я.

“По прибуттю з м. Житомир, він повторно отримав бойову повістку, проте на визначену дату 24.08.2022 не прибув, оскільки, перебуваючи в навчальному центрі в м. Житомир, бачив, як відбувається підготовка військових та побоявся. Просить суворо його не карати”, – йдеться у матеріалах справи.

Суд визнав чоловіка винним та засудив до 3 років позбавлення волі, замінивши цей термін на 1 рік та 6 місяців іспитового.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено