Івано-Франківськ

Приїхав з-за кордону захищати Україну: під час важких боїв загинув прикарпатець Андрій Бать

Командир 1 стрілецького відділення 1 стрілецького взводу, 3 стрілецької роти військової частини А7127 - повертається додому на щиті.

353770918 1141118180138269 4715445124268377838 n scaled

11 червня під час важких боїв у Гуляйполі Запорізької області загинув військовий з Івано-Франківщини Андрій Бать.

Про це повідомили на сторінці Рогатинської громади, пише ПІК.

“…Ранок 11 червня став найчорнішим днем для всієї громади, а ще важчим для сім‘ї Андрія БАТЯ з села Верхня Липиця. Для них пролунав телефонний дзвінок, який вмить відібрав землю під ногами: «Юліє, цієї ночі ваш чоловік, молодший сержант Андрій Іванович Бать, загинув внаслідок обстрілу російським військом наших бойових позицій», – йдеться у повідомленні.

Без рідної людини залишились дружина Юлія, донька Діана, батьки Іван та Оксана, сестра Світлана з сім‘єю та бабусі Ганна, Ярослава, дідусь Мирон.

Андрій Іванович Бать народився 28 травня 1993 року в селі Верхня Липиця на Рогатинщині. Змалку був дуже здібним, розумним, працьовитим хлопцем. Відмінно вчився в школі, дуже любив математику, мав багато друзів та був чудовим сином.

У 2009 році наш земляк закінчив Верхньолипицьку ЗОШ І-ІІІ ст. і вступив у фаховий коледж електронних приладів Івано-Франківського технічного університету нафти і газу, обравши спеціальність «Комп‘ютеризовані технології».

У 2012-2013 роках пройшов підготовку в армії. Відтак доля закинула його на поліцейську службу. З вересня 2013-го виконував обов’язки інспектора патрульної служби.

“У 2013 році наш земляк одружився, за рік у них з дружиною Юлею народилась донечка Діана. Розпочата росією війна на Донбасі, ще у 2014-му внесла свої корективи у життя молодої сім’ї. Свій шлях воїна Андрій Бать почав ще у 2015 році, коли із місцевого відділення поліції вирушає захищати цілісність нашої держави. Весь цей час Юлія з немовлятком та батьки чекають свого захисника вдома. І після нескінченних ночей з молитвою він нарешті повертається до родини”,  – розповіли в Рогатинській громаді МТГ.

У 2022 Андрій Бать був за кордоном. Побачивши новини 24-го лютого, вирушив в Україну, до своїх. Безмежна черга на кордоні, довга дорога додому. Короткі обійми з рідними й Андрій з наплічником спішить у місцевий військкомат.

«Ти ж розумієш, росія не зупиниться. Я їду туди, щоб вас захистити», – заспокоює боєць дружину у сльозах.

Полтава, Суми, Харків, Запорізька область – географія важких боїв, у яких бере участь відділення Андрія Батя.

Військовий був цілеспрямованим, виваженим, вольовим. Звільняючи землю від окупанта на Запорізькому напрямку у складі 102 сталевої бригади, 75 батальйону,  захисник отримав звання «Молодший сержант». А 13 березня цього року був нагороджений почесним нагрудним знаком «Золотий хрест» Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено