Івано-Франківськ

На Калущині відібрали проби води для лабораторних досліджень

На одному з водних об’єктів Калуської територіальної громади, що на Івано-Франківщині в рамках проєкту «Покращення стану водозаборів та стійкості до змін

yakist vody scaled

На одному з водних об’єктів Калуської територіальної громади, що на Івано-Франківщині в рамках проєкту «Покращення стану водозаборів та стійкості до змін клімату в Україні», який реалізується за підтримки Міжнародної програми Лісової служби США (U.S. Forest Service International Programs), фахівцями Дністровського басейнового управління водних ресурсів, було проведено забір проб води з метою її подальшого лабораторного дослідження та визначення якості.Ця водойма розташована на ділянці рекреаційного призначення площею 1, 2897 га. Площа водного плеса становить 0,2081 га.

«Даний об’єкт нас зацікавив тим, що знаходиться в зоні Калуського гірничо-промислового району, де однією з екологічних загроз є ймовірне засолення водоносного ґрунту. Окрім цього, ми хочемо встановити наявність чи відсутність забруднюючих речовин, а також визначити джерела їх походження. Нашою кінцевою метою є пошук з використанням досвіду США ефективних рішень задля покращення стану водойми, адже вона знаходиться на межі міста та тісно взаємодіє з природніми екосистемами приміської зони про, що свідчить наявна та сформована флора і фауна», – зазначив керівник організації. 

Illustration

«Знову ж таки, важливим фактором є те, що раніше ця водойма жодного разу не досліджувалася. Відтак, завдяки даній програмі ми зможемо отримати відповіді на запитання щодо стану якості води, визначити її хімічний та фізико-хімічний склад. Також відповідність чи не відповідність нормам. А це, безперечно, є невід’ємним етапом для подальшого пошуку рішень покращення стану водойми та розвитку рекреаційного потенціалу даної території», – зазначив депутат Калуської міської ради (член комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології) Дмитро Вальнюк.

Illustration
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено