Івано-Франківськ

З липня змінюється продаж препаратів в рамках програми “Доступні ліки”

З 1 липня «Доступні ліки» відпускатимуться лише за електронним рецептом.

08d0c9b alexraths depositphotos

Норма щодо відпуску препаратів за програмою «Доступні ліки» виключно за електронним рецептом діє в Україні з 2019 року. Саме тоді програма перейшла під адміністрування Національної служби здоров’я.

На початку повномасштабної війни, для безперешкодного доступу до життєво необхідних ліків, уряд дозволив виписувати і відпускати «доступні ліки» також за паперовим рецептом.

З липня, отримати препарати в рамках програми, можна буде тільки за електронним рецептом, передає ПІК з посиланням на Державну службу ліків.

Паперовий рецепт продовжуватиме діяти тільки на тимчасово окупованих, прифронтових територіях і територіях, де ведуться активні бойові дії.

Разом з тим, на всій території України на прохання пацієнта лікар зможе додатково роздрукувати інформаційну довідку, в якій міститиметься інформація про рецепт.

“Зазначимо, що лише з початку 2023 року «доступні ліки» за електронним рецептом отримали вже більш як 1,5 мільйона українців — це пацієнти, які потребують амбулаторного лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету першого/другого типу, нецукрового діабету, бронхіальної астми, розладів психіки та поведінки, епілепсії“, – йдеться у повідомленні.

Лише за останні 30 днів понад 50 тис. пацієнтів вперше отримали електронний рецепт за програмою «Доступні ліки».

Державна програма відшкодування коштів розповсюджується на понад 400 лікарських засобів. Їх актуальний перелік –  на вебсайті Національної служби здоров’я України в розділі «Програма реімбурсації лікарських засобів» (https://nszu.gov.ua).

Нагадаємо, які медичні препарати можна отримати безоплатно або з частковою оплатою.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено