Івано-Франківськ

493 доба війни в Україні: близько півсотні росіян відмовилися воювати на Запорізькому напрямку

Протягом доби, 30 червня на Донеччині  відбулось 22 бойових зіткнення.

493 доба війни в Україні: близько пісотні росіян відмовилися воювати на Запорізькому напрямку

Розпочалася 493 доба війни: близько 50 росіян, етнічних дагестанців зі складу каспійської флотилії, в районі населеного пункту Дорожнянка Запорізької області, відмовились брати участь в бойових діях. Наявне в підрозділі озброєння російські відказники вивели з ладу. Про це вранці, першого липня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, пише ПІК.

Головне зі зведення:

  • Минулої доби противник завдав 8 ракетних та 58 авіаційних ударів, здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ, військових та цивільних інфраструктурних об’єктах Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Є загиблі та поранені. 
  • Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої.
  • На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки противника в районі Мар’їнки.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ. Безуспішно намагався провести наступальні дії в районі Рівнополя, зазнав втрат.
  • Окупанти продовжують використовувати цивільне населення в якості “живого щита”. Так, в  Тополівці Херсонської області, російське військове командування розселяє своїх військовослужбовців у приватних будинках, в яких проживають цивільні люди.
  • Авіація сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу противника та 1 – по зенітно-ракетному комплексу ворога.
  • Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом уразили один пункт управління, 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, 3 склади боєприпасів, 24 артилерійських засоби на вогневих позиціях та станцію РЕБ противника.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено