Івано-Франківськ

Іспанія стала 21 країною, яка підтримала членство України в НАТО

Безпека для Європи – спільний пріоритет Іспанії та України.

63888170b96f9

Президент Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес підписали спільну декларацію щодо підтримки європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Про це стало відомо під час їхньої зустрічі  1 липня, передає “Слово і Діло”. 

«Я вдячний за підтримку нашого руху в НАТО. Це тепер очевидний факт: чим ширше в Європі НАТО, тим ширший у Європі простір миру, простір захисту. Наша спільна заява з паном Прем’єр-міністром на підтримку, європейських, євроатлантичних прагнень України чітко стверджує, що безпека для Європи – це наш спільний пріоритет», – заявив Зеленський.

У спільній декларації йдеться, що Іспанія підтримує зміцнення партнерства НАТО з Україною, зокрема шляхом створення Ради Україна – НАТО як майданчика для подальшого посилення та розширення поточної співпраці з метою сприяння реалізації шляху України до євроатлантичної сім’ї відповідно до Бухарестської декларації.

«Іспанія підтверджує свою підтримку політики відкритих дверей НАТО відповідно до Стратегічної концепції НАТО від 2022 року та Декларації Мадридського саміту НАТО» – йдеться у документі.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес прибув до Києва у суботу, 1 липня.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено