Івано-Франківськ

У ліцеї на Калущині просять повернути 10-11 класи

Остаточно доля школи вирішиться у вересні.

357404614 297520179466156 6521383970852791715 n scaled

Вчора, 4 липня, у селі Мислів Ріп’янського старостинського округу місцеві мешканці обговорили з представниками влади майбутнє Ріп’янського ліцею, статус якого, ймовірно, у недалекій перспективі може бути змінено на гімназію.

Батьки кажуть, що хочуть аби в школі відновили 10-11 класи, адже бояться за безпеку дітей, яким доведеться добиратися на навчання до інших освітніх закладів. За словами Калуської громади Андрій Найда, 10 клас у Ріп’янському ліцеї відновлять тоді, коли там набереться 18 учнів. Однак остаточно про це стане відомо на початку вересня, пише ПІК.

“Кількість дітей, що дуже важливо, лягає в основу формульних розрахунків державної освітньої субвенції. А на сьогодні гостро стоїть питання відкриття 10 класу, оскільки за встановленими нормами та для того, щоб розраховувати на державну фінансову підтримку закладу в цілому, слід набрати не менше як 18 дітей. В іншому випадку – відповідні витрати лягають на місцевий бюджет. З розумінням сприймаю всі застереження від батьків дітей, які планують продовжити навчання в Ріп’янському ліцеї, але й мешканці округу теж мають знати, що освітні послуги – це функція держави. І ми, на жаль, не можемо вплинути ні на формулу розрахунку субвенції, ні на законодавство, яке регламентує реформування освітніх закладів”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено