Івано-Франківськ

У Микитинцях засипали 50 метрів місцевого потічка: вода немає куди стікати (ВІДЕО)

Місцевий житель розповідає, що це може загрожувати підтопленням житлових будинків на вулиці Зарічна.

 

У Микитинцях Івано-Франківської громади власники приватної земельної ділянки засипали 50 метрів місцевого потічка, який протікає вулицею Зарічна і в минулому був руслом річки Млинівки.

З цією проблемою до Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК) звернувся житель села Роман. Чоловік впевнений, що такі дії його сусідів незаконні і вони не мають права засипати потічок, бо вода збирається й немає куди витікати.

Робітники, які працюють на цій ділянці не хотіли давати коментар на камеру, агрументуючи це тим, що це їх приватна територія і всі роботи тут виконуються законно.

Один з чоловіків надав нам документ, який засвідчує, що річка Млинівка на території села Микитинці Івано-Франківської громади відсутня.

ПІК також звернулася за коментарем до Дністровського басейнового управління водних ресурсів, де нам повідомили, що у Микитинцях протікає лише одна річка Бистриця Надвірнянська, а про річку Млинівка даних немає.

Пан Роман вимагає, щоб власники ділянки припинили засипати потічок і буде добиватися справедливості.

Додамо, що у 2020-му році колишній сільський голова Микитинців Михайло Сіщук в інтерв’ю газеті “Галичина” зазначив, що проблемою для цього населеного пункту є дощовий колектор на вулиці Юності, який прив’язаний до колишнього русла річки Млинівки у районі вулиці Тисменицької.

“Млинівки вже нема, а вся вода під час дощів повертається до нас у село. Той колектор підтоплює і територію Угорників”, – сказав він.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено